Στο Χορδάκι ο δήμαρχος Χανίων και η πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ για επιθεώρηση εργασιών

στο-χορδάκι-ο-δήμαρχος-χανίων-και-η-πρό-983493

Ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων κ. Χρυσούλα Χατζηδάκη, ο Αντιδήμαρχος Χανίων κ. Στυλιανός Μιχαηλάκης, ο Αντιδήμαρχος Χανίων κ. Ιωάννης Νικηφοράκης, συνοδευόμενοι από υπηρεσιακά στελέχη της επιχείρησης, πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη, επιθεώρηση των εργασιών υλοποίησης του έργου «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ», στο Χορδάκι Ακρωτηρίου.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο είναι προϋπολογισμού 1.470.000,00 € χωρίς ΦΠΑ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι δεκαοκτώ (18) μήνες από τις 15-01-2020, οπότε και ξεκίνησαν οι σχετικές εργασίες από την ανάδοχο εταιρεία ΤΖΑΦΕΡΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε.

Το έργο περιλαμβάνει τις εργασίες που απαιτούνται για την αντικατάσταση τμημάτων αγωγών ύδρευσης σε διάφορα σημεία της Δημοτικής Ενότητας Ακρωτηρίου όπως Χορδάκι, Καλόρουμα, Στέρνες, Πυθάρι, Κουνουπιδιανά, Καλαθάς, Χωραφάκια, Τερσανάς, Σταυρός, Καμπάνι, Καθιανά.

Τα δίκτυα αυτά πρέπει να αντικατασταθούν διότι είναι παλαιά και εμφανίζουν πολλές διαρροές, ενώ ορισμένα απ’ αυτά διέρχονται από ιδιοκτησίες εκτός υφιστάμενων οδών.

Στο έργο περιλαμβάνονται όλες οι απαραίτητες εργασίες για την προμήθεια και τοποθέτηση των νέων σωλήνων ύδρευσης, την σύνδεσή τους με τους υφιστάμενους αγωγούς και την υδροδότηση των ακινήτων από τα νέα δίκτυα. Παράλληλα, θα τοποθετηθούν σε βάθος 1,00 m – 1,30 μέτρων, σωληνώσεις πιέσεως συνολικού μήκους περίπου 16.125 μέτρων, με αγωγούς από πολυαιθυλένιο 3ης γενεάς (σύγχρονο υλικό αντοχής).

Επιπλέον, θα γίνουν σημειακές επεμβάσεις αποξήλωσης πλακοστρώσεων πεζοδρομίων και κρασπέδων για τη διέλευση των αγωγών, για τα οποία θα ακολουθήσει η αποκατάσταση αυτών, αλλά και καθαιρέσεις περιφράξεων ή πεζοδρομίων, οι οποίες νοείται ότι θα αποκατασταθούν και θα επανέλθουν στην αρχική τους μορφή.

Το έργο θα ολοκληρωθεί με την πραγματοποίηση των απαραίτητων εργασιών οδοποιίας και ασφαλτόστρωσης των τομών.

«Λόγω της ύπαρξης επιτακτικής ανάγκης επιδιόρθωσης του δικτύου ύδρευσης, εξαιτίας των συχνών διαρροών και των επακόλουθων διακοπών υδροδότησης για την επισκευή των βλαβών, ξεκινήσαμε να υλοποιούμε σήμερα ένα βασικό έργο υποδομής. Με την ολοκλήρωση του έργου δεν θα απαιτηθούν νέες ποσότητες νερού, διότι δεν εξυπηρετούνται νέοι καταναλωτές, αλλά αντίθετα θα εξοικονομηθεί ποσότητα πόσιμου νερού με τον περιορισμό των διαρροών του δικτύου ύδρευσης και την ταυτόχρονη εξοικονόμηση πολύτιμων υδατικών πόρων», δήλωσε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων κ. Χρυσούλα Χατζηδάκη.

Τέλος, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης τόνισε ότι «η Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων με την υποστήριξη των προηγούμενων διοικήσεων της επιχείρησης, σχεδίασε και πέτυχε την ένταξη της χρηματοδότησης του συγκεκριμένου έργου στο πρόγραμμα “Φιλόδημος I” του Υπουργείου Εσωτερικών. Αυτό το έργο επισκεφθήκαμε σήμερα, σηματοδοτώντας τη βούληση της Δημοτικής Αρχής για την υλοποίηση αντίστοιχων έργων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Χανίων. Με τέτοια έργα υποδομής συμβάλλουμε ουσιαστικά στην προστασία της υγείας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες όλων μας για την επίτευξη του στόχου της αειφόρου ανάπτυξης στον τόπο μας».

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook