Στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» ο Νίκος Χαρδαλιάς – Θα διενεργούνται καθημερινά 825 τεστ covid

στο-αεροδρόμιο-ηρακλείου-νίκος-καζα-1065911

Με την κλεψύδρα για το δεύτερο και καθοριστικής σημασίας άνοιγμα στον τουριστικό κλάδο να μετρά αντίστροφα, ο Νίκος Χαρδαλιάς βρέθηκε σήμερα στην Κρήτη προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι πως όλα είναι έτοιμα για την επανέναρξη των πτήσεων εξωτερικού από και προς το νησί την ερχόμενη Τετάρτη.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ξεκίνησε την επίσκεψή του στο νησί από τα Χανιά και ακολούθως βρέθηκε στο Ηράκλειο. Προήδρευσε σε συσκέψεις στα αεροδρόμια παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων με έμφαση τα απαραίτητα πρωτόκολλα επαναλαμβάνοντας στην δημόσια υγεία δεν επιτρέπεται καμία έκπτωση.

Αποκάλυψε πως στο πλαίσιο των απαραίτητων μέτρων θα διενεργούνται καθημερινά 825 τεστ covid στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» και 278 στο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» των Χανίων. Μάλιστα Δευτέρα και Τρίτη θα πραγματοποιηθούν και στα δύο νοσοκομεία ασκήσεις προσομοίωσης προκειμένου όλα και όλοι να είναι έτοιμοι.

Ειδικότερα, περισσότερο από μία διήρκεσε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» και στην οποία προήδρευσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Η σύσκεψη αφορούσε το ασφαλές άνοιγμα του αεροδρομίου, στα πρωτόκολλα καθώς και στις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν και συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ κ. Λένα Μπορμπουδάκη, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης κ. Γιάννης Κουράκης, ο αερολιμενάρχης κ. Γιώργος Πλιάκας καθώς και εκπρόσωποι των αστυνομικών αρχών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ανακοινώθηκε ότι  την Τρίτη 30 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί άσκηση προσομοίωσης στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Αμέσως μετά ο Δήμαρχος δήλωσε: «Είμαστε αισιόδοξοι ότι όλα θα πάνε καλά. Ωστόσο παραμένουμε σε εγρήγορση, όπως οφείλουμε και είμαστε έτοιμοι ως Δήμος Ηρακλείου να λάβουμε όποιο μέτρο χρειαστεί για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας».

Πηγή:neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook