Στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο τα 11 από τα 21 νέα κρούσματα κορονοϊού

στο-401-στρατιωτικό-νοσοκομείο-τα-11-από-τα-2-1032354

Ένας απόστρατος αξιωματικός της αστυνομίας και άλλοι εννιά άνθρωποι που σχετίζονται με συγγενικούς δεσμούς μαζί του είναι τα 10 κρούσματα κορονοϊού που νοσηλεύονται στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε και ένας υπαξιωματικός του στρατού που πήγε στο 401 για να υποβληθεί σε επέμβαση.

Το θέμα έγινε γνωστό μετά τις ανακοινώσεις την Τετάρτη (06/05) του καθηγητή Λοιμωξιολογίας και εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα 21 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 11, όπως χαρακτηριστικά είπε, αφορούν υγειονομική δομή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο απόστρατος αξιωματικός της αστυνομίας με τα συγγενικά του πρόσωπα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί «φιλοξενούνται» και στα στρατιωτικά νοσοκομεία εξ ου και οι 11 ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται στο 401. Τέλος, ακολουθείτε η προβλεπόμενη διαδικασία για να βρεθεί με ποια άλλα άτομα εντός και εκτός 401 έχουν έρθει σε επαφή, ενώ αναμένεται και επίσημη ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ.

ΥΕΘΑ: Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι αναφορές περί «κρουσμάτων στις Ένοπλες Δυνάμεις»

Ανακοίνωση σχετικά με τα εν λόγω κρούσματα εξέδωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τονίζοντας ότι «όπως προκύπτει από τον έλεγχο στις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες, μόνο ένα εν ενεργεία στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων συμπεριλαμβάνεται στα 11 κρούσματα κορονοϊού σε υγειονομική δομή των Ενόπλων Δυνάμεων που ανακοινώθηκαν σήμερα»..

Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση τα υπόλοιπα κρούσματα αφορούν «σε νοσηλευόμενο από τις 26 Απριλίου, απόστρατο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας στο 401 ΓΣΝΑ. Επιπλέον ιχνηλατήθηκαν ως θετικά κρούσματα δύο μέλη της οικογένειάς του, ένας επισκέπτης, τρεις αποκλειστικές νοσοκόμες, καθώς και τρεις νοσηλευόμενοι στον ίδιο θάλαμο, οι οποίοι δεν είναι εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό αλλά δικαιούχοι νοσηλείας σε στρατιωτικό νοσοκομείο και μόνο».

Ως εκ τούτου οι αναφορές περί «κρουσμάτων στις Ένοπλες Δυνάμεις» δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook