Στις καθυστερήσεις χάθηκε η άνοδος για Πλατανιά – «Πικρή» ήττα 3-2 από ΟΦΗ

στις-καθυστερήσεις-χάθηκε-η-άνοδος-γι-865076

Ο Πλατανιάς έχασε στα τελευταία δευτερόλεπτα του δεύτερου αγώνα μπαράζ την επιστροφή στη Σούπερ Λιγκ. Ο Ναμπί σκόραρε στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων το τελικό 3-2 για τον ΟΦΗ, όταν στο 92’ ο Παπανικολάου ισοφάριζε σε 2-2.

Έτσι, εκεί που όλα έδειχναν όλα ότι ο Πλατανιάς θα ήταν αυτός η ομάδα που θα αγωνιζόταν τη νέα χρονιά στη Σούπερ Λιγκ 1, χάνει πραγματικά στις λεπτομέρειες αυτό το στόχο. Χαρακτηριστικά είναι τα κλάματα των παικτών του Πλατανιά ακριβώς με τη λήξη του αγώνα, καθώς αυτό που συνέβη δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Ο Πλατανιάς βρέθηκε από τον παράδεισο του 2-2 στο 92’, όταν ισοφάριζε με τον Παπανικολάου, στην κόλαση του 3-2 δεχόμενος το γκολ στο 95’.

Δύο αποβολές, απίστευτες συγκινήσεις

Το παιχνίδι επεφύλασσε απίστευτες πραγματικά συγκινήσεις, όταν οι δυο ομάδες τελείωσαν το ματς με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Γιακουμάκη στο 71ο λεπτό για τον ΟΦΗ όταν μετά τον πανηγυρισμό του έβγαλε τη φανέλα του πανηγυρίζοντας το γκολ, σε ένα σημείο που ο Πλατανιάς απέκτησε έτσι το αριθμητικό πλεονέκτημα. Εν τούτοις, ο Πλατανιάς έχασε με τη σειρά του τον Μιγκέλ τέσσερα λεπτά αργότερα γιατί ο διαιτητής Κομίνης, που ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής στην πρώτη φάση του ματς, δίνοντας ένα πέναλτι που δεν υπήρχε στον ΟΦΗ, έκρινε ότι απώθησε τον Παπάζογλου εκτός φάσης.

Απίστευτο πέναλτι από Κομίνη

Ο κατά τ’ άλλα, έμπειρος διαιτητής Κομίνης ξάφνιασε δυσάρεστα με την απόφασή του να υποδείξει ένα ανύπαρκτο πέναλτι στον Σασί μετά το καθαρό κόψιμο του Στ. Ποζατζίδη. Ο Νέιρα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κι έτσι ο ΟΦΗ άνοιξε το σκορ στο 11’. Στη συνέχεια ο Πλατανιάς προσπάθησε να βρει την ισορροπία του στο ματς φτάνοντας στο 42’ στο 1-1 με το δυνατό σουτ από τον Τσαμούρη μετά την εκτέλεση κόρνερ του Νίλι και την ασθενή απόκρουση της άμυνας του ΟΦΗ.

Ακατάλληλο για καρδιοπαθείς το β’ ημίχρονο

Το β’ ημίχρονο ήταν πραγματικά εντυπωσιακό σε εξέλιξη. Ειδικότερα μετά το 2-1 που ήρθε από τον Γιακουμάκη στη φάση του 69’ όταν έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του μετά την ψηλοκρεμαστή πάσα του Νέιρα. Ακολουθεί η αποβολή του επιθετικού του ΟΦΗ, ο Πλατανιάς -παρότι πίσω στο σκορ- αποκτά το αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά αυτό θα κρατήσει μόλις 5 λεπτά, αφού στο 74’ έρχεται η αποβολή με 2η κίτρινη κάρτα του Μιγκέλ. Στις καθυστερήσεις ο Πλατανιάς θα σκοράρει με το γκολ από τον Παπανικολάου στο 92’ και τελικά το 95’ ο Ναμπί με απευθείας εκτέλεση φάουλ θα στείλει τη μπάλα να περάσει ανάμεσα από το τείχος του Πλατανιά και να καταλήξει στην κλειστή γωνία του Γκοτ.

Οι φάσεις του αγώνα

11’ (1-0) Ο ΟΦΗ κερδίζει πέναλτι. Τεράστιο λάθος του Κομίνη στο καθαρό κόψιμο του Στ. Ποζατζίδη στον Σασί. Ακολουθεί η εύστοχη εκτέλεση του Νέιρα.

33’ Ο Βαζ προσποιείται και σουτάρει στην αγκαλιά του Γκοτ.

41’ Με καλές προδιαγραφές το σουτ του Νίλι, η μπάλα φεύγει άουτ από τα δοκάρια του Σωτηρίου.

42’ (1-1) Ο Πλατανιάς ισοφαρίζει με το δυνατό σουτ από κοντά του Τσαμούρη μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νίλι και ασθενή απόκρουση της άμυνας του ΟΦΗ.

55’ Απειλεί ο Πλατανιάς! Σουτ ακριβώς από το ύψος της περιοχής του Νίλι, η μπάλα περνά άουτ.

60’ Αντεπίθεση για τον Πλατανιά, ο Ουές προτιμά να σουτάρει από πολύ μακριά, η μπάλα περνά μόλις έξω από το αριστερό δοκάρι του Σωτηρίου.

69’ (2-1) Ο Γιακουμάκης με κοντινό πλασέ δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του μετά την ψηλοκρεμαστή πάσα του Νέιρα.

71’ Αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Γιακουμάκης επειδή έβγαλε τη φανέλα στον πανηγυρισμό του!

72’ Απαντά ο Πλατανιάς με απίστευτο σουτ του Μιγκέλ. Η μπάλα περνά σύριζα έξω από το δεξί δοκάρι του Σωτηρίου.

75’ Αποβάλλεται ο Μιγκέλ με δεύτερη κίτρινη κάρτα για απώθηση στον Παπάζογλου. Εξαλλος ο Βραζιλιάνος.

81’ Τεράστια φάση για τον Πλατανιά! Ο Νίλι «σκάβει» στον Λουκίνα, που από κοντά με κεφαλιά στέλνει τη μπάλα άουτ!

84’ Νέα απειλή για τον Πλατανιά. Ο Νίλι από μακριά σουτάρει, η μπάλα φεύγει μόλις έξω από το δεξί δοκάρι του Σωτηρίου.

90+2’ (2-2) Ο Παπανικολάου υποδέχεται τη μπάλα μέσα στην περιοχή και με εξαιρετικό πλασέ ισοφαρίζει για τον Πλατανιά!

90+5’ (3-2) Ο Ναμπί περνά τη μπάλα από τη… μύτη της βελόνας δίνοντας το προβάδισμα στον ΟΦΗ με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας). Βοηθοί: Κούλα (Ξάνθης), Μπαλτάς (Αχαΐας). 4ος διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Κίτρινες κάρτες: Στ. Ποζατζίδης (11’), Μιγκέλ (23’, 75’), Μεγιάδο (34’), Γιακουμάκης (52’, 71΄), Ουές (53’), Νάστος (76’), Κουτσιανικούλης (78’), Βαζ (78’), Σωτηρίου (81’), Μποσέτι (83’), Νέιρα (90+8′)

Κόκκινες κάρτες: Γιακουμάκης (71’), Μιγκέλ (75’)

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Σωτηρίου, Μπράουν, Παπάζογλου, Νάστος, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Σακόρ (59’ Ναμπί), Βαζ, Νέιρα, Σασί (46’ Γιακουμάκης), Σόουζα (59’ Ντίνας)

Πλατανιάς (Γιάννης Τάτσης): Γκοτ, Ουές, Ρουσσάκης (77’ Παπουτσογιαννόπουλος), Κόρτσταμ, Τσαμούρης, Στ. Ποζατζίδης (73’Λουκίνας), Μποσέτι (88’ Γκατσολάρι), Καραγκούνης, Παπανικολάου, Νίλι, Μιγκέλ.

Πηγή: athlitiko.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook