Στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων ο βουλευτής Βασίλης Διγαλάκης

στις-διευθύνσεις-πρωτοβάθμιας-και-δε-1169225

Τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Χανιά επισκέφθηκε σήμερα ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Διγαλάκης.

Δύο εβδομάδες μετά το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων και μία εβδομάδα πριν από το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων, ο κ. Διγαλάκης είχε την ευκαιρία να συζητήσει για μία σειρά από θέματα, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης Μανώλη Καρτσωνάκη καθώς και διά ζώσης με τη διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων Πόπη Κασσωτάκη – Ψαρουδάκη, με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων Μανώλη Τζανάκη και με εργαζόμενους στις δύο Υπηρεσίες.

Ο Χανιώτης Βουλευτής επισήμανε ότι η φετινή σχολική χρονιά είναι, κατά κοινή ομολογία, πολύ δύσκολη για όλους (μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς). Παρόλα αυτά, πρόσθεσε, οι νηπιαγωγοί, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές έχουν ανταποκριθεί μέχρι σήμερα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ιδιαίτερες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η υγειονομική κρίση. Παράλληλα, όπως τόνισε ο κ. Διγαλάκης, και παρά τις σημαντικές αντικειμενικές δυσκολίες, η κάλυψη των κενών θέσεων στα σχολεία έγινε με γρηγορότερους ρυθμούς την τρέχουσα σχολική χρονιά, συγκριτικά με παλαιότερες.

«Πέραν της θετικής ανταπόκρισης και του επαγγελματισμού των εκπαιδευτικών, κρατώ και τα σημαντικά βήματα που έγιναν στο πλαίσιο της εφαρμογής νέων τεχνολογιών για να προχωρήσει, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, η τηλεκπαίδευση. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπίστωσα, στη διάρκεια των συζητήσεων, ότι η εκπαιδευτική κοινότητα επιθυμεί να προχωρήσει περαιτέρω η ψηφιακή αναβάθμιση στα σχολεία, στόχος που είναι κοινός και αποτελεί από τις πρώτες προτεραιότητες της σημερινής κυβέρνησης», σημείωσε ο κ. Διγαλάκης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook