Στις 8η Ιουλίου δυνατός ο λαός ….

στις-8η-ιουλίου-δυνατός-ο-λαός-867072

Όσο πλησιάζουμε στις εκλογές της 7η Ιουλίου τόσο η αγωνία και η αβεβαιότητα θα μεγαλώνει. Τα ερωτήματα  που έρχονται  σε κάθε απλό άνθρωπο είναι, τι θα αντιμετωπίσουμε ,τι θα αλλάξει την επόμενη μέρα των εκλογών; Αν οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν μέχρι σήμερα θα συνεχιστούν; Δυστυχώς όλες οι αιτίες αλλά και οι πολιτικές  που μας έφεραν ως εδώ παραμένουν αφού οι δυο βασικοί μονομάχοι (ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΔ).συμφωνούν στην ουσία. Η σκληρή μεταμνημονιακη γραμμή της Κομισιόν(ευρωπαϊκή ένωση ) προβλέπει βάσανα  για το λαό και κέρδη για μια χούφτα επιχειρηματικών ομίλων με όποια κυβέρνηση και αν πρoκυψει.

Η επόμενη μέρα αφορά τις σύγχρονες ανάγκες της  συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού .Αφορά τους εργαζομένους ,τους μικρούς επαγγελματίες ,τους μικρούς αγρότες .Αφορά τους συνταξιούχους ,τις γυναίκες την νεολαία. Το ερώτημα  είναι πόσο  δυνατό θα είναι το  ΚΚΕ για να αντιπαλέψει μαζί με το λαό  την σκληρή πραγματικότητα ,τις πολιτικές που μας έφεραν ως εδώ.

Όλοι αυτοί που «αγωνιούν» σήμερα μήπως το ΚΚΕ βγει ενισχυμένο –δυνατό, στην ουσία θέλουν τον λαό «υπνωτισμένο», «συμβιβασμένο», χωρίς να έχει απαιτήσεις χωρίς να παλεύει για τα δικαιώματα του.

Όλοι αυτοί θεωρούν φυσιολογική ,κανονικότητα ,την μιζέρια την χαμοζωή.

Όλοι αυτοί τουλάχιστον τα σαράντα τελευταία χρόνια είχαν «πρωτοπόρες ιδέες», «σύγχρονες προτάσεις», «εξειδικευμένες λύσεις» αλλά με ένα μαγικό τρόπο όλα τα παραπάνω έφεραν το λαό  σε αυτό το χάλι και παράλληλα  έκαναν τους πλούσιους πλουσιότερους.

Δεν διστάζουν προκειμένου να τρομοκρατήσουν τον απλό πολίτη  να ξαναβγάλουν από «χρονοντούλαπο» της ιστορίας τους «μπαμπούλες» με τα σκοροφαγωμένα κουστούμια. Κουνάνε το δάχτυλο δείχνοντας ξανά το παλιό για νέο ,το σκουριασμένο για  γυαλιστερό, το σάπιο για ολόφρεσκο. Έχουν ξεχάσει πως τα τελευταία χρόνια για συγκεκριμένες ανάγκες του συστήματος δημιουργήθηκαν κοντά μια ντουζίνα κόμματα  «χαρτοπετσέτες» μιας χρήσης που αφού τα χρησιμοποίησε το σύστημα για να κάνει  την «δουλειά» του τα πέταξαν στο «σκουπιδοτενεκέ» της ιστορίας μαζί με τους ψήφους και την οργή του λαού. Μας έμειναν όμως αμανάτι τα ονόματα αυτών των κομμάτων που ήρθαν και πέρασαν χωρίς να ακουμπήσουν και να διεκδικήσουν τις ανάγκες των πολλών (ΛΑΟΣ,ΔΗΜΑΡ,ΑΝΕΛ,ΠΟΤΑΜΙ,ΕΝΩΣΗΚΕΝΤΡΩΩΝ κ.α.).Τώρα κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ήξερε ,η ότι δεν περίμενε ότι το παιχνίδι τους είναι στημένο και από πριν «ξεπουλημένο».

Θέλουνε να πάψουμε να ζητάμε, να διεκδικούμε, να ξεχάσουμε ότι έχουμε χάσει και να περιμένουμε υπομονετικά έτοιμοι για νέες θυσίες. Αυτός είναι ο  δρόμος  της ευρωενωσιακης «συμμόρφωσης» που προτείνουν  ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ,ΚΙΝΑΛ με τις όποιες παραλλαγές τους .Στον ίδιο δρόμο μας καλούν να βαδίσουμε και τα νέα «μοντέρνα» κόμματα που προωθούνται από το πολιτικό σύστημα(ΜΕΡΑ25,ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ),η φασιστική ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΛΥΣΗ. Αυτός ο δρόμος μας οδηγεί στον γκρεμό που τσακίζει την προοπτική για μια ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

Όλοι αυτοί μας θέλουν συνένοχους στις θυσίες που μας ετοιμάζουν .Το έχουν συμφωνήσει με την ψήφο τους στα  τρία μνημόνια. Κάποιοι μας κοροϊδεύουν λέγοντας ότι συμφωνούν μόνο στο 70% των μνημονίων αλλά πρέπει να ακολουθούμε τις πολιτικές που χαράζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και τσακίζει τους λαούς της Ευρώπης για την ανταγωνιστικότητα και  κερδοφορία των μονοπωλίων  .

Όλοι αυτοί είναι έτοιμοι να συγκυβερνήσουν την επαύριον των εκλογών για χάρη και λογαριασμό των μονοπωλίων ,για τα κέρδη και τις απαιτήσεις  των «αγορών».

Είναι νόμος χωρίς αμφισβήτηση ότι στον καπιταλισμό δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική που να ζυγιάζει το ίδιο τα θέλω των επιχειρηματικών ομίλων με τις ανάγκες του λαού.

Είναι νόμος χωρίς αμφισβήτηση ότι δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση στο έδαφος αυτού του συστήματος που τα μονοπώλια να έχουν το κουμάντο στην οικονομία και να υπάρχει φιλολαϊκή πολιτική. Γιαυτο και η «ελπίδα» του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 ότι θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο ή θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και τη φοροληστεια αν και ακουγόταν πολύ παρήγορα τότε ,στην πορεία όμως η «δημιουργική» κατά τα άλλα «ασάφεια» αποδείχτηκε τραγική εξέλιξη για τον λαό.

Ακριβώς το ίδιο κακόγουστο έργο προσπαθούν και σήμερα να παίξουν αφού ο ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε με το αζημίωτο βέβαια όλα αυτά τα πολιτικά ρετάλια ,τις πολιτικές που τα παίρνουν από τους πολλούς και τα δίνουν στους λίγους να τις ξεπλύνει και σήμερα άσπιλοι και αμόλυντοι να φιγουράρουν τυχοδιωκτικά σαν νέοι σωτήρες. Όσες παραλλαγές και αν προτείνουν τα κόμματα, που συμφωνούν όμως με την συμμετοχή της χώρας μας σε  ΝΑΤΟ και Ε.Ε  η ουσία στην πολιτική τους είναι ίδια αφού θεωρούν κυρίαρχη και δεδομένη πολιτική, τα θέλω των μονοπωλίων. Όλες αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές τις εφάρμοσαν  (ΣΥΡΙΖΑ,ΝΔ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ.α)  νεοφιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες ,νεοαριστεροι, πράσινοι όχι μόνο στη χώρα μας άλλα και σε ολόκληρη την Ε.Ε. Τίποτα καινούργιο τίποτα πρωτότυπο δεν έχουν να δώσουν για τον λαό.

Όλοι όσοι την «πάτησαν» τα προηγούμενα χρόνια .Όλοι όσοι έχουν δεσμούς με το λαϊκό κίνημα που αισθάνονται αριστεροί. Όλοι όσοι βιώνουν την δύσκολη καθημερινότητα  με βάση την εμπειρία τους δεν πρέπει να την «ξαναπατήσουν», να ξεγελαστούν από τους ψεύτικους δρόμους που προτείνουν.

Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ προβάλλει η μόνη λύση που απαντάει στο σήμερα με προοπτική στο αύριο. Είναι η μόνη δύναμη που με σταθερότητα ,συνέπεια αγωνίστηκε μέσα και έξω από τη βουλή για τα δικαιώματα των εργαζομένων, των μικρών επαγγελματιών ,των μικρών αγροτών όχι στα λόγια αλλά με δράση. Όλοι γνωρίζουμε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας είτε με βιώσιμή είτε με δίκαιη ανάπτυξη. Είναι παραμύθι ότι τώρα έρχεται η ανάκαμψη με φοροαπαλλαγές που αφορούν όμως  το μεγάλο κεφάλαιο.

Οι όποιες κατακτήσεις θα έρθουν με οργάνωση και αγώνα που τόσα χρόνια στο μαζικό κίνημα έχει αποδειχτεί πως μόνο ένα ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να δώσει. Όσο μεγαλύτερη δύναμη δοθεί στο ΚΚΕ τόσο μεγαλύτερη δύναμη θα έχει ο λαός για να διεκδικήσει και να παλέψει απέναντι σε οποιαδήποτε κυβέρνηση και αν προκύψει από τις εκλογές στις 7 Ιουλίου.

Νίκος Βουρλάκης

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Χανίων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook