Στις 7 Δεκεμβρίου ανάβει το χριστουγεννιάτικο δέντρο – Πως θα στολιστούν οι γειτονιές του Δήμου Χανίων

στις-7-δεκεμβρίου-ανάβει-το-χριστουγεν-780117

Σε 220 σημεία εντός πόλεως θα στολίσει φέτος για τις γιορτές ο Δήμος Χανίων, στο κέντρο και σε περιαστικές περιοχές. Ο στολισμός αναμένεται να είναι διευρυμένος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, μια τάση που ξεκίνησε από το 2019. Φέτος, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Γιάννης Νικηφοράκης, θα υπάρξουν ακόμα περισσότερα σημεία που θα φωτιστούν, σε σχέση με πέρσι.

Στόχος του Δήμου, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ήταν και η διεύρυνση του στολισμού σε περιοχές που επί χρόνια δεν είχαν τέτοια τύχη. Μάλιστα, δόθηκαν στη δημοσιότητα και χάρτες, με τα σημεία που θα στολιστούν φέτος και μπορείτε να δείτε παρακάτω: 

Βέβαια, δεν θα υπάρξουν μαζικές εκδηλώσεις. Τα μέτρα κατά της πανδημίας δεν επιτρέπουν συναυλίες ή συγκεντρώσεις, αλλά, όπως ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Γιάννης Γιαννακάκης, θα υπάρξουν μουσικές εκδηλώσεις στους δρόμους, που θα επιμεληθούν μουσικοί παραγωγοί και DJ’s των Χανίων. Παράλληλα, θα υπάρξουν και συναυλίες και παραστάσεις από τοπικούς καλλιτέχνες που θα προβληθούν μέσω διαδικτύου.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο θα ανάψει στις 7 Δεκεμβρίου, χωρίς την παρουσία κοινού. Επίσης, όλες οι εργασίες στολισμού αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου.

Τα συνολικά έξοδα του Δήμου για τη διακόσμηση της πόλης αναμένεται να φτάσουν τις 70.000 ευρώ, ενώ αν συνυπολογιστούν και οι δωρεές από επιχειρηματίες της πόλης, ξεπερνούν τις 100.000, ανέφερε ο Γιάννης Νικηφοράκης. Ο αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομίας δήλωσε ακόμα, ότι τα μέρος των στολιδιών έχει δημιουργηθεί από συνεργεία του ίδιου του Δήμου Χανίων, ενώ άλλα έχουν επισκευαστεί και θα επαναχρησιμοποιηθούν, πράγμα που αποτυπώνεται και με τo hashtag #made in Chania. Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Σημανδηράκη, τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και ζητήθηκαν προσφορές με το χαμηλότερο κόστος, σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης χρημάτων.

Επίσης, φέτος αναμένεται να υπάρξουν στολίδια σε κλίμακα… ανθρώπου, διαδραστικά στολίδια που θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία. Καταβλήθηκε προσπάθεια να υπάρχει φωτισμός σε όλες τις δημοτικές ενότητες της πόλης, ανέφεραν οι αυτοδιοικητικοί.

Ο Δήμαρχος Χανίων επισήμανε ακόμα, ότι στο εξής όλα τα στολίδια και κατασκευές που χρησιμοποιούνται, θα διατηρούνται και σε αυτά θα προστίθενται νέα κάθε χρόνο, ώστε να βελτιώνεται ο στολισμός σταδιακά και τα Χανιά να βρεθούν ανάμεσα στις πόλεις με τον ομορφότερο στολισμό στη χώρα.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Στις 7 Δεκεμβρίου ανάβει το χριστουγεννιάτικο δέντρο – Πως θα στολιστούν οι γειτονιές του Δήμου Χανίων

  1. Με την κατάσταση των επαναλαμβανόμενων lockdown και τον συνεχιζόμενο εγκλεισμό μας μόνο θλίψη μπορεί να επιφέρει ο Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook