Στις 18:00 τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό στην Αττική από τον Χαρδαλιά

στις-1800-τα-νέα-μέτρα-για-τον-κορονοϊό-στη-1102109

Ανακοινώνονται το απόγευμα της Τρίτης, στις 18:00 τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και στην Αττική. Όπως ανακοινώθηκε, η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας σήμερα, Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Νέα μέτρα αναμένεται ειδικότερα να εφαρμοστούν σε περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο όπως η Αττική και η Πέλλα. Επίσης πιο αυστηρά μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν για δομές όπως γηροκομεία και κέντρα υποδοχής μεταναστών και προσφύγων.

Τα ακραία σενάρια αποκλείονται καθώς είναι προφανές ότι ιδιαίτερα σκληρά μέτρα είναι δύσκολο να εφαρμοστούν. Στο τραπέζι έχει τεθεί πάντως το ενδεχόμενο καθολικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και στην Αττική. Για τη δυνατότητα εφαρμογής του όμως υπάρχουν αμφιβολίες. Δεν τίθεται αντίθετα σε κάθε περίπτωση ζήτημα lock down ή κλεισίματος καταστημάτων, για προφανείς οικονομικούς αλλά και πρακτικούς λόγους.

Ένα άλλο σενάριο που έχει συζητηθεί είναι το κυλιόμενο ωράριο στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ώστε να «σπάσουν» οι ώρες αιχμής και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Εξετάζεται επίσης σοβαρά το ενδεχόμενο να μειωθεί ο ανώτατος αριθμός των επιτρεπόμενων ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις, καθώς και να μειωθεί ξανά ο επιτρεπόμενος αριθμός πελατών ανά τραπέζι στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ανοιχτό είναι επιπλέον να γίνει ακόμη πιο αυστηρό το ωράριο σε εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, κέντρα διασκέδασης.

«Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι. Το πιστοποιεί η έκρηξη των ημερήσιων κρουσμάτων παντού στην Ευρώπη και στον κόσμο. Και στη γειτονιά μας» δήλωσε χαρακτηριστικά χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook