Στις 10:30 η συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου για το μέλλον της συγκυβέρνησης

στις-1030-η-συνάντηση-τσίπρα-καμμένου-γι-797304

Σήμερα στις 10:30 θα γίνει η πολυαναμενόμενη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κυβερνητικό εταίρο, η οποία θα κρίνει το μέλλον της συγκυβέρνησης. Μετά το τετ α τετ, στις 12:30, ο Π. Καμμένος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Η συνάντηση έρχεται την ώρα που η διαδικασία κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών ολοκληρώθηκε από τη Βουλή των Σκοπίων και έως το τέλος Ιανουαρίου αναμένεται να έλθει προς κύρωση στην ελληνική Βουλή, εφόσον βέβαια η Ν.Δ. δεν καταθέσει πρόταση δυσπιστίας και αν η κυβέρνηση δεν ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Το δεύτερο ενδεχόμενο είναι άμεσα συναρτώμενο με το ραντεβού της Δευτέρας καθώς, όπως έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο Open, αν ο κ. Καμμένος άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση, ο Αλ. Τσίπρας θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Όσον αφορά τη στάση του Π. Καμμένου, η προχθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝ.ΕΛΛ. έδειξε ότι ο πρόεδρος του κόμματος δεν έχει τον πρώτο λόγο (βλ. Εφ.Συν., «Χτύπησε κι άλλη αναβολή») καθώς η πλειοψηφία απέρριψε το αίτημά του να ζητήσει από τον πρωθυπουργό να αποσύρει από την κυβέρνηση τα υπουργικά στελέχη των ΑΝ.ΕΛΛ. και παράλληλα να μην αποσύρει τη στήριξή του στην κυβέρνηση.

Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο του προέδρου των ΑΝ.ΕΛΛ. στο twitter αμέσως μετά τη συνεδρίαση, στο οποίο ο Π. Καμμένος επέλεξε να κρατήσει χαμηλούς τόνους

Π. Σκουλέτης: Ενδεχόμενη άρση εμπιστοσύνης του Π. Καμμένου δεν δημιουργεί ανατροπές

«Ακόμη και μια ενδεχόμενη άρση της εμπιστοσύνης εκ μέρους του κ. Καμμένου στη σημερινή κυβέρνηση δεν θα δημιουργήσει ανατροπές. Διότι και πάλι φαίνεται ότι εξασφαλίζεται απόλυτη πλειοψηφία εντός του ελληνικού Κοινοβουλίου», υπογραμμίζει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης σε συνέντευξή του (ΑΠΕ-ΜΠΕ).

«Οι μέχρι τώρα δημόσιες δηλώσεις χώρων, βουλευτών του ελληνικού Κοινοβουλίου μάς κάνουν να πιστεύουμε ότι υπάρχει πλέον αυτή η απαιτούμενη πλειοψηφία έτσι ώστε να επικυρωθεί αυτή η Συμφωνία και από το ελληνικό Κοινοβούλιο», πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης

Πηγή: efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook