Στήριξη των δράσεων του προγράμματος «ΕΥ ΖΩΩΝ» από την Περιφέρεια Κρήτης

στήριξη-των-δράσεων-του-προγράμματος-1702768

Στις διήμερες εκδηλώσεις του νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου Μεταξοχωρίου που αφορούν στο πρόγραμμα «ΕΥ ΖΩΩΝ», που πραγματοποιείται από το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης αθλητισμού πρόληψης και κινητών μονάδων Περιφέρειας Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης.

Στόχος των δράσεων η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που άπτονται της καθημερινότητας των ατόμων με κινητικές δυσκολίες, καθώς και σε θέματα αγωγής υγείας.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων, ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Σπύρος Μανουσάκης, η διευθύντρια του νηπιαγωγείου Γιούλη Αλεξίου, ο αθλητής ΑμεΑ Μανόλης Γιακουμάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Πρόληψης και Κινητών Μονάδων Γιώργος Πιτσούλης και ο εκπρόσωπος του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων Μανόλης Αντωνακάκης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Πρόληψης και Κινητών Μονάδων Γιώργος Πιτσούλης, συνεχάρη όλους όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση της δράσης. Μάλιστα ο κ. Πιτσούλης ανέφερε, ότι, ο αθλητισμός αποτελεί σημαντικό μέσο κοινωνικοποίησης καθώς δίνει κίνητρα, παρακινεί και ενθαρρύνει όλους. Επεσήμανε τέλος στους μικρούς μαθητές , τη σημαντικότητα που διαδραματίζει η πρόληψη καθώς συμβάλλει στην προφύλαξη της υγείας και τους προέτρεψε να επισκεφθούν την Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα της Περιφέρειας Κρήτης που βρισκόταν σχολείο τους.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook