Στην βραβευμένη εφαρμογή του Δήμου Χανίων όλες οι θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ της πόλης

Επεκτείνεται στο σύνολο των θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ της πόλης των Χανίων η περίληψη στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Δήμου, για την οποία μάλιστα βραβεύτηκε με χρυσό βραβείο, προχωρούν οι υπηρεσίες του Δήμου ώστε να διευκολύνονται όλοι οι δικαιούχοι στις συγκεκριμένες θέσεις.

Αυτό αποκάλυψε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Χανίων, Τάσος Αλόγλου στην ενημερωτική εκπομπή του Super FM 89.6 με τον Περικλή Κουκλάκη, σε συνέχεια του επιτυχημένου πιλοτικού προγράμματος που εφάρμοσε ο Δήμος Χανίων το προηγούμενο διάστημα.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή με το όνομα ParkALot (Chania), δημιουργήθηκε από την εταιρία OTIS σε συνεργασία με την Cosmote και λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία σε έναν μικρό αριθμό θέσεων εντός της πόλης. Η άμεση επιδίωξη πλέον είναι να εδραιωθεί το τρέχον σύστημα στο σύνολο των θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ, που με ειδικές κάρτες οι δικαιούχοι θα έχουν πρόσβαση και ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για τη διαθεσιμότητα ανά την πόλη.

Η Τροχαία θα ελέγχει τους παραβάτες

Στον έλεγχο της νομιμότητας και τήρησης της στάθμευσης αποκλειστικά από πιστοποιημένους δικαιούχους, ο κ. Αλόγλου είπε πως η Τροχαία έχοντας εγκαταστήσει την εφαρμογή, θα μπορεί να έχει τον έλεγχο για όσους επιχειρήσουν να παρκάρουν παράνομα.

Αυτό γίνεται αντιληπτό, όταν στο σύστημα φαίνεται πάνω σε κάποια θέση στάθμευσης, υπάρχει κόκκινη σήμανση, κάτι που σημαίνει πως εκείνη την ώρα κάποιο όχημα που δεν φέρει την ειδική κάρτα-σήμανση έχει παρκάρει στο σημείο.

Αντίστοιχα και για την διευκόλυνση των δικαιούχων, οι ενδείξεις στις θέσεις θα εμφανίζονται “πράσινες” όταν η θέση είναι ελεύθερη και “πορτοκαλί” όταν οι θέσεις θα καταλαμβάνονται από άλλον δικαιούχο.

Μάλιστα, από μεριάς του Δήμου Χανίων εξετάζεται η εφαρμογή ενός παρόμοιου ψηφιακού συστήματος και στις θέσεις ανοικτής ελεγχόμενης στάθμευσης που υπάρχουν στην πόλη.

zarpanews.gr

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ