Χανιά | Στην τελική ευθεία το διεθνές τουρνουά σκάκι της Παλαιόχωρας – «Σκληρή» μάχη για τα έπαθλα

χανιά-στην-τελική-ευθεία-το-διεθνές-το-1258419

Στην τελική του ευθεία μπαίνει το τουρνουά της Παλαιόχωρας και οι μάχες για τα έπαθλα γίνονται όλο και πιο σκληρές! Τη χτεσινή μέρα υπήρχαν παρτίδες που τέλειωσαν μετά από έξι ώρες μονομαχία δείγμα και το πόσο παλεύουν οι παίκτες για το πολυπόθητο αποτέλεσμα.

Στην πρώτη σκακιέρα ο Νεαρός GM Mendonca (Ινδία 2557) έκανε την πρώτη του ισοπαλία στο πρωτάθλημα και αμέσως το εκμεταλλεύτηκε αυτό ο GM Maze Sebastien (Γαλλία 2539) ο οποίος κέρδισε το νο 1 των αγώνων τον Νορβηγό GM Christiansen και με τη νίκη του αυτή ισοβαθμεί στην κορυφή της βαθμολογίας με 5,5 βαθμούς.

Από εκεί και πέρα μισό βαθμό παρακάτω με 5 βαθμούς υπάρχει ένας πραγματικός συνωστισμός ανάμεσα σε 13 που παλεύουν και ελπίζουν σε ένα στραβοπάτημα των πρωτοπόρων!

Η κατάταξή τους σύμφωνα και με τα κριτήρια είναι GM Basso Luigi (Ιταλία 2550) GM Postny Evgeny (Ισραήλ 2578), FM Αλεξάκης Δημήτρης (που είναι και ο πρώτος Έλληνας για τον τίτλο του Πρωταθλητή Ανδρών) , GM Solodovnichenko Yuri (Ουκρανία 2546), GM Rychagov Andrey (Ρωσία 2545), GM Κελίρης Ανδρέας (2520) IM Sochacki Christophe ( Γαλλία 2494), Κούτλας Νικόλαος (2078), GM Enchev IvaJlo (Βουλγαρία 2483), ΙΜ Θεοδώρου Νικόλας (2584, IM Rakotomaharo Fy Antenaina (Μαδαγασκάρη 2435), GM Salomon Johan (2502) και Χρήστος Μπανίκας (2602).

Στην κατηγορία γυναικών μετά τη χτεσινή της ισοπαλία η IM Irina Boulmaga (Ρουμανία 2413) αποσπάστηκε από τη βαθμολογία με 4,5 βαθμούς. Στη δεύτερη θέση ισοβαθμούν η ΙΜ Σταυρούλα Τσολακίδου, η FM Αβραμίδου Αναστασία, η WFM Rozman Monika (Σλοβενία 2151), η WFM Broly Mathilde (Γαλλία 2150) και η WIM Urh Zala (Σλοβενία 2168).

Εντωμεταξύ χτες ήταν η μέρα του τουρνουά μπλιτς. Ο κεντρικός δρόμος της Παλαιόχωρας μετατράπηκε σε μία απέραντη σκακιέρα και πάνω από 100 παίκτες συμμετείχαν στο ομαδικό πρωτάθλημα που διεξήχθη. Απέραντο κέφι και διασκέδαση σε ένα πρωτάθλημα που ξεκίνησε στις 11 το βράδυ και διήρκεσε έως τις τρεις το πρωί!

Διοργανωτές του τουρνουά είναι η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων-ΣΑΜΑΡΙΑ, ο Δήμος Καντάνου Σελίνου η Περιφέρεια Κρήτης και η Π.Ε. Χανίων και όλη η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Α. και του Ε.Ο.Τ.

Σημαντική είναι όμως και η στήριξη που έχει από την τοπική κοινωνία που το έχουν αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή. Χορηγοί των αγώνων είναι η ΣΑΜΑΡΙΑ, AEGEAN, ΣΥ.ΦΑ.Χ., SYΝΚΑ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΣΧΕΤΑΚΗΣ, SEA and SAND-Luxury Villas Santorini, Legal Advice-Property Law, ΚΑΥΚΑΣ και ο Σύλλογος Εστίασης Παλαιόχωρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook