Στην τελική ευθεία το «deal» Αμερικανικού κολοσσού στην τουριστική αγορά της Κρήτης

στην-τελική-ευθεία-το-deal-αμερικανικο-944811

Οι συζητήσεις, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, βρίσκονταν σε εξέλιξη εδώ και περίπου ένα χρόνο, φαίνεται όμως πως το deal του αμερικανικού κολοσσού ανάπτυξης ακινήτων Hines για την ενίσχυση της παρουσίας του στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά με την εξαγορά δύο μονάδων στην Κρήτη του ομίλου Μαμιδάκη έχει πλέον μπει στην τελική ευθεία.

Η συμφωνία αφορά στην απόκτηση δύο μονάδων στον Άγιο Νικόλαο, του τριών αστέρων Coral και των τεσσάρων αστέρων Hermes. Η εξαγορά των δυο ξενοδοχείων κατά τις πληροφορίες θα γίνει μέσω της επιχειρούμενης αναδιάρθρωσης των οφειλών της Μαμιδάκης Συμμετοχών από τις πιστώτριες τράπεζες. Τα δύο ξενοδοχεία στην παραλιακή γραμμή του κόλπου του Μιραμπέλλου ανήκουν στον όμιλο Μαμιδάκη από το 1996.

Η είσοδος της επενδυτικής εταιρείας ακινήτων στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά ήρθε το 2017, με το deal για την εξαγορά του Athens Ledra έναντι 33 εκατ. ευρώ. Μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης στην πολυτελή μονάδα επί της Λεωφόρου Συγγρού, που μετονομάστηκε σε Grand Hyatt Athens και ξεκίνησε τη λειτουργία του την περσινή σεζόν (σε συνεργασία με τη Henderson Park, ενώ τη διοίκηση ανέλαβε η Kokari Limited, μέλος του ομίλου Γ. & Κ. Δασκαλαντωνάκης KNOSSIAN Group), ο όμιλος εμφανίζεται να ισχυροποιεί τη θέση του στο εγχώριο τουριστικό σκηνικό, θέλοντας να αξιοποιήσει το θετικό momentum. Σημειώνεται πως στο Grand Hyatt οι επενδύσεις συνεχίστηκαν καθώς έχει προστεθεί σπα επιφάνειας 1.400 τετραγωνικών μέτρων και μια ακόμα πισίνα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε πρόσφατα στο συνέδριο για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας ο διευθυντής της Hines Ανδρέας Καψάλης, το fund διαθέτει φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο, έχοντας υλοποιήσει την τοποθέτησή της για το πρώτο Grand Hyatt στην Αθήνα και το τρίτο στην Ευρώπη και σχεδιάζει νέες επενδύσεις στον τουριστικό κλάδο.

Την ίδια ώρα, σε έξι περίπου μήνες αναμένεται να έχει ολοκληρώσει η Άκτωρ, για λογαριασμό της Hines, την κατασκευή του καταστήματος της γαλλικής αλυσίδας ιδιοκατασκευών Leroy Merlin στην έκταση της πρώην κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη στον Κηφισό. Επίσης, με ορίζοντα την άνοιξη του 2021, η Hines θα ολοκληρώσει την αναδιάρθρωση του εμπορικού κέντρου Athens Heart, το οποίο θα μετατραπεί σε premium εκπτωτικό κέντρο 22.000 τ.μ. με την επωνυμία Gazi Outlet.

Πηγή: capital.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook