Στην τελική ευθεία η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου | Και από τον ΒΟΑΚ θα περνάει το καλώδιο | Photos-Video

στην-τελική-ευθεία-η-ηλεκτρική-διασύν-937761

Προ των πυλών για την έναρξη των εργασιών όσον αφορά στη μικρή ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου από τη μεριά της Κισσάμου στα Χανιά, βρίσκονται τα συνεργεία του αναδόχου που θα πραγματοποιήσει το έργο για λογαριασμό του ΑΔΜΗΕ.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, μεταξύ της αναδόχου εταιρείας «Ελληνικά Καλώδια», εκπροσώπων του ΑΔΜΗΕ και τοπικών φορέων της αυτοδιοίκησης, αναλύθηκε το σκεπτικό του έργου, που εκτός της υποθαλάσσιας εναπόθεσης του καλωδίου, θα περιλαμβάνει και την υπόγεια τοποθέτηση του καλωδίου στο χερσαίο κομμάτι Νωπήγεια-Ξυλοκαμάρα.

Ο αντιπρόεδρος του ΑΔΜΗΕ Γιάννης Μάργαρης, δήλωσε ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν αμέσως μετά και την υπογραφή των τελευταίων αδειοδοτήσεων, για το χερσαίο τμήμα του έργου, όπου τόνισε ότι οι εργασίες είναι δυνατόν να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι του 2020:

Ο project-manager της εταιρίας «Ελληνικά Καλώδια» Γρηγόρης Βαλτινός, είπε ότι η χερσαία πορεία του καλωδίου θα ακολουθεί το τμήμα Χανίων-Κισσάμου του ΒΟΑΚ, όπου από τα Νωπήγεια έως την Ξυλοκαμάρα θα τοποθετηθεί υπόγεια στην Εθνική οδό.

Οι εργασίες όπως είναι επόμενο θα προκαλέσουν την τροποποίηση της κυκλοφορίας στο Εθνικό δίκτυο, που ήταν και ένα από τα αντικείμενα της σύσκεψης, όπου όσο διαρκέσουν πιθανότατα θα εκτρέπουν την κίνηση των οχημάτων από την παλιά Εθνική, ενώ ενδεχομένως να γίνεται κυκλοφορία σε ένα ρεύμα επί του ΒΟΑΚ.

Δείτε τις δηλώσεις του για τα τεχνικά κομμάτια του εργό και πως αυτό θα επηρεάσει την Εθνική οδό:

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, εξήρε τη σπουδαιότητα του έργου και τόνισε ότι η Κρήτη θα αντιμετωπίσει ζητήματα ενεργειακής επάρκειας αν δεν ολοκληρωθούν εγκαίρως οι εργασίες, ενώ θα πρέπει να επιτευχθούν το συντομότερο και οι περιβαλλοντικοί στόχοι για τους οποίους έχει δεσμευτεί η χώρα:

zarpanews.gr

One thought on “Στην τελική ευθεία η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου | Και από τον ΒΟΑΚ θα περνάει το καλώδιο | Photos-Video

  1. Κύριοι, να υποθέσω ότι θα σκάβετε την Εθνική Οδό όλο το Καλοκαίρι του 2020 και θα μας την αφήσετε με μπαλώματα που θα γίνουν λακκούβες τον επόμενο Χειμώνα. Αυτό μας αξίζει στα Χανιά…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook