Στην Σουηδία ο Δήμος Χανίων για το ερευνητικό έργο Varcities | Photos

στην-σουηδία-ο-δήμος-χανίων-για-το-ερευ-1654887

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου Χανίων από τις Διευθύνσεις Τεχνικών Υπηρεσιών και Προγραμματισμού Οργάνωσης & Πληροφορικής πραγματοποιήθηκε από τις 28/2 έως την 1/3 η 5η συνάντηση προόδου (5th  Progress Meeting) του ερευνητικού έργου Varcities στη Skellefteå της Σουηδίας.

Στο πλαίσιο του έργου «VARCITIES» υλοποιούνται έργα/δράσεις βασισμένα στη φύση και την ψηφιακή τεχνολογία, με στόχο τη βελτίωση της υγείας και της ευημερίας των πολιτών.

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «HORIZON 2020» της Ε.Ε. για την έρευνα και την καινοτομία, με συντονιστή το Πολυτεχνείο Κρήτης και συγκεκριμένα το Τμήμα Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος και επιστημονικά υπεύθυνη την κοσμήτορα, Ντένια Κολοκοτσά.

Στο έργο συμμετέχουν 23 εταίροι από χώρες της Ε.Ε. Στο πλαίσιο του 5th Progress Meeting εκπρόσωποι από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα παρουσίασαν τη μέχρι σήμερα εξέλιξη του έργου και συζήτησαν την πορεία υλοποίησης των διαφορετικών λύσεων, που θα εφαρμοστούν στις ακόλουθες 7 ευρωπαϊκές πόλεις-πιλότους του προγράμματος:

Castelfranco Veneto (Ιταλία), Chania (Ελλάδα), Dundalk (Ιρλανδία), Leuven (Βέλγιο), Gzira (Μάλτα), Novo Mesto (Σλοβενία) και Skellefteå (Σουηδία).

Από την εκπρόσωπο του Δήμου Χανίων, αρχιτέκτονα της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Μαργαρίτα Μπατάκη, έγινε παρουσίαση του καινοτόμου Κινητού Χώρου με την ονομασία «MULαR» (Mobile Urban Living Room), έτσι όπως έχει συνδιαμορφωθεί στο πλαίσιο συμμετοχικού σχεδιασμού. Ο συγκεκριμένος Κινητός Χώρος πρόκειται να κατασκευαστεί για την πόλη των Χανίων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την περιοχή παρέμβασης του πιλότου-Δήμου Skellefteå.

To 5th Progress Meeting ολοκληρώθηκε με επιτυχία, καθώς έγινε ανταλλαγή ιδεών, παρουσίαση καινοτόμων προσεγγίσεων και αναζήτηση κοινών στρατηγικών και μεθόδων, προκειμένου να συνεχιστεί η επιτυχής υλοποίηση του έργου. Οι εταίροι της κοινοπραξίας του έργου «VARCITIES», πρόκειται να συναντηθούν ξανά τον Σεπτέμβριο 2023 για την 6η συνάντηση προόδου.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο «Varcities» στην ιστοσελίδα www.varcities.eu ή με αποστολή email στο [email protected].

zarpanews.gr

One thought on “Στην Σουηδία ο Δήμος Χανίων για το ερευνητικό έργο Varcities | Photos

  1. Αηδίες των ατάλαντων και με ύφος 1000-καρδιναλίων καθηγητών του Π. Κρήτης. Ήσασταν και παραμένετε πολύ κατώτεροι των περιστάσεων Κύριοι. Άντε να κάνετε καψώνι σε κανέναν κακομοίρη φοιτητή. Μόνο εκεί σας παίρνει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook