Έδεσε στην Σούδα το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ, το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Ευρώπης | Photos

έδεσε-στην-σούδα-το-αεροπλανοφόρο-σαρ-1407558

Στο λιμάνι της Σούδας κατέπλευσε νωρίς το πρωί του Σαββάτου το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ όπου θα παραμείνει έως τις 31 Μαρτίου.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Ευρώπης, στο οποίο υπηρετούν εκατοντάδες ναύτες, πεζοναύτες, καθώς και μέλη της γαλλικής ναυτικής δύναμης. Το πλοίο μεταφέρει μεταξύ άλλων πολεμικά αεροσκάφη Rafale Marine και ελικόπτερα Caïman και Dauphin (Panther).

Το Γαλλικό αεροπλανοφόρο θα συμμετάσχει στην μεγάλη πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος 22» που διοργανώνει η χώρα μας από την Δευτέρα 28 Μαρτίου έως την Πέμπτη 7 Απριλίου 2022 με «έδρα» την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας.

Το CHARLES DE GAULLE λίγο πριν δέσει στον κόλπο της Σούδας

Η άσκηση θα διεξαχθεί στην ευρύτερη περιοχή του FIR Αθηνών και θα συμμετέχουν με προσωπικό και μέσα εκτός από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις:

• Η Γαλλία με το Αεροπλανοφόρο CHARLES DE GAULLE από το οποίο θα επιχειρούν Μαχητικά Αεροσκάφη Rafale και Αεροσκάφος Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου (Airborne Early Warning – AEW) E2C Hawkeye.

• Οι ΗΠΑ με Μαχητικά Αεροσκάφη F-15 και με Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος MQ-9 Reaper.

• Το Ισραήλ με Μαχητικά Αεροσκάφη F-16, Αεροσκάφος Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου (AEW) G-550 και Αεροσκάφους Εναέριου Ανεφοδιασμού (Air – Air Refueling – AAR) B-707.

• Η Ιταλία με Μαχητικά Αεροσκάφη TORNADO.

• Η Κυπριακή Δημοκρατία με Ελικόπτερο AW139.

• Η Σλοβενία με αεροσκάφη PC-9Μ.

Επίσης στην Άσκηση θα συμμετέχουν με προσωπικό η Αυστρία και ο Καναδάς, και με παρατηρητές η Αίγυπτος, η Αλβανία, η Αυστρία, η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ινδία, το Κουβέιτ, η Κροατία, το Μαρόκο και η Σαουδική Αραβία.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook