Στην Πυροσβεστική η Ντόρα Μπακογιάννη: Στόχος μας ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση των πυροσβεστικών υπηρεσιών στα Χανιά

στην-πυροσβεστική-η-ντόρα-μπακογιάνν-1704069

Η υποψήφια βουλευτής Χανιών Ντόρα Μπακογιάννη επισκέφθηκε σήμερα την Πυροσβεστική υπηρεσία Χανίων, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

«Καθημερινά οι πυροσβέστες μας δίνουν αγώνα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν και σας συγχαίρω για το εξαιρετικό σας έργο και την αποτελεσματικότητα σας» είπε.

«Στα Χανιά τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει γίνει σημαντικό έργο για την ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων, με ένα καινούργιο βραχιονοφόρο όχημα που φέρει κλίμακα 20 μέτρων για να μπορεί να επεμβαίνει σε πολυόροφα κτήρια, με την απόκτηση σύγχρονου εξοπλισμού, όπως και με την απόκτηση δεύτερου πυροσβεστικού ελικοπτέρου που θα βοηθήσει σημαντικά επιχειρησιακά» πρόσθεσε.

Η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι ο στόχος είναι να αναβαθμιστούν ακόμα περισσότερο οι πυροσβεστικές υπηρεσίες των Χανίων. «Βάζουμε σε απόλυτη προτεραιότητα την μετεγκατάσταση του πυροσβεστικού σταθμού Χανίων σε ένα νέο σύγχρονο σταθμό έξω από κέντρο της πόλης, σε χώρο που έχει ήδη βρεθεί. Έτσι θα βελτιωθεί κατά πολύ η επιχειρησιακή ταχύτητα των οχημάτων ενώ το παρών κτήριο στο κέντρο της πόλης θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης, που τόσο χρειάζεται η πόλη μας» ανέφερε.

Επίσης είπε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η δημιουργία ενός νέου λιμενικού πυροσβεστικού σταθμού στο λιμάνι της Σούδας για την αντιμετώπιση πυρκαγιών που μπορεί να προκύψουν στα πλοία που ελλιμενίζονται.

«Με μία αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεσμεύομαι ότι θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην υλοποίηση των απαραίτητων έργων για τον εκσυγχρονισμό των πυροσβεστικών υπηρεσιών στα Χανιά» τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook