Στην… πρίζα μπαίνουν οι βουλευτές: Παρουσιάστηκαν τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Στην… πρίζα θα μπουν στο εγγύς μέλλον οι βουλευτές Αττικής (και πιθανόν και της υπόλοιπης χώρας), μιας και για πρώτη φορά ανάμεσα στις επιλογές τους για την απόκτηση βουλευτικού αυτοκινήτου, θα συμπεριλαμβάνονται και τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Έτσι, δεν είναι απίθανο τους επόμενους μήνες οι βουλευτές να κινούνται αθόρυβα, εξαιτίας της μετακίνησής τους με ένα “καθαρόαιμο” ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με μηδενικές εκπομπές ρύπων και με μοντέλα που σε καμία περίπτωση δεν θα θυμίζουν τις καθιερωμένες λιμουζίνες και με κινητήρες άνω των 2.000 κ.εκ.

Ήδη την προηγούμενη εβδομάδα έκαναν την εμφάνισή τους στο γκαράζ της Βουλής τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία είχαν στη διάθεσή τους για το πρώτο test drive περισσότεροι από 50 βουλευτές όπου μέσω τριών αντιπροσωπειών ενημερώθηκαν για τις δυνατότητές τους, τη φόρτισή τους κ.α. Σημειώνεται ότι στα άμεσα σχέδια είναι να εγκατασταθεί και ταχυφορτιστής στα γκαράζ της Βουλής, ενώ τα πρώτα ηλεκτρικά θα κυκλοφορήσουν τον Μάρτιο.

Στα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης είναι η προώθηση της ηλεκτροκίνησης, αλλά προς το παρόν η χώρα μας παραμένει ουραγός στην προώθηση των ηλεκτρικών οχημάτων με πιο άμεσο πρόβλημα το ελλιπές δίκτυο ταχυφορτιστών. Μόνο στην Αττική το δίκτυο ταχυφορτιστών δεν ξεπερνά τα 50-60 σημεία.

Και αν σήμερα, οι βουλευτές ετοιμάζονται να μπουν στην… πρίζα, για πολλές δεκαετίες τα βουλευτικά αυτοκίνητα ήταν πάντα μια πονεμένη ιστορία πολλών… κυβικών που κόστιζε και κοστίζει στη χώρα μας αρκετά εκατομμύρια ευρώ (το 2020 ο προϋπολογισμός για τη μίσθωσή τους, μέσω leasing, θα ανέβει από τα 2,6 εκατ. ευρώ στα 3 εκατ. ευρώ).

enikos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ