Στην πράσινη λίστα της Βρετανίας η Μάλτα, όμως οι… Μαλτέζοι βάζουν τώρα περιορισμούς

στην-πράσινη-λίστα-της-βρετανίας-η-μάλ-1225246

Μέτρα για τους Βρετανούς τουρίστες παίρνει η Μάλτα, λίγο αφότου μπήκε στην «πράσινη ταξιδιωτική λίστα του Λονδίνου.

Η κυβέρνηση της Μάλτας ανακοίνωσε ότι οι Βρετανοί τουρίστες που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι έναντι του κορωνοϊού θα χρειαστεί να μπουν σε καραντίνα, μόλις φτάσουν στη χώρα.

Το νησί της Μεσογείου είναι από τις 14 περιοχές που προστέθηκαν στην Βρετανική πράσινη ταξιδιωτική λίστα. Ως εκ τούτου, οι τουρίστες που θα ταξιδεύουν εκεί, από τις 4 π.μ. στις 30 Ιουνίου δεν θα τίθενται σε καραντίνα στην επιστροφή τους.

Η μετάλλαξη Δέλτα οδηγεί σε μέτρα

Ωστόσο, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων με τη μετάλλαξη Δέλτα, οι Μαλτέζοι ανακοίνωσαν ότι όσοι φτάνουν από το Ηνωμένο Βασίλειο από τις 30 Ιουνίου θα πρέπει να παρουσιάζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού από τον κορωνοϊό, το οποίο θα αναγνωρίζουν οι τοπικές αρχές. Όσοι δεν έχουν αναγνωρισμένο πιστοποιητικό, μόλις φτάνουν θα τίθενται σε καραντίνα με δικά τους έξοδα. Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί η περίοδος της καραντίνας, ωστόσο το σύνηθες είναι 14 ημέρες.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού του βρετανικού συστήματος υγείας παρέχεται μόνο σε όσους έχουν ολοκληρώσει και τις δύο δόσεις του εμβολιαστικού προγράμματος. Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί αν η εφαρμογή του NHS θα είναι αποδεκτή στη Μάλτα.

Μέχρι στιγμής, όσοι ταξιδεύουν στη Μάλτα από το Ηνωμένο Βασίλειο οφείλουν να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ PCR 72 ωρών πριν την επιβίβασή τους στην πτήση. Εάν δεν υπάρχει τέτοιο τεστ, κάθε ταξιδιώτης θα κάνει είτε τεστ στην άφιξη είτε θα μπαίνει σε καραντίνα 14 ημερών.

Στην πράσινη ταξιδιωτική λίστα η Μάλτα

Η Μάλτα είναι η μόνη χώρα που μπήκε στην πράσινη ταξιδιωτική λίστα χωρίς επιτήρηση, κάτι που σημαίνει ότι οι υπόλοιπες χώρες κινδυνεύουν να επιστρέψουν στην πορτοκαλί λίστα.

Από τις 30 Ιουνίου, οι κάτοικοι της Βρετανίας δεν θα υπόκεινται σε υποχρέωση αυτοαπομόνωσης στην επιστροφή τους από τη Μάλτα, τις Βαλεαρίδες Νήσους και κάποια νησιά της Καραϊβικής.

Στην πορτοκαλί λίστα παραμένουν ορισμένοι από τους πλέον δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς των Βρετανών, ήτοι η Ελλάδα, η Γαλλία, η Ιταλία και η ηπειρωτική Ισπανία. Όσοι επισκέπτονται αυτές τις περιοχές, θα πρέπει στην επιστροφή να τίθενται σε καραντίνα 10 ημερών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook