Στην Περιφέρεια Κρήτης, αντιπροσωπεία από την Κίνα, για θέματα Δημόσιας Διοίκησης

στην-περιφέρεια-κρήτης-αντιπροσωπεί-942849

Ενημερωτική συνάντηση και ανταλλαγή καλών πρακτικών για την αποδοτική λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, στο επίκεντρο συνάντησης σήμερα στη Περιφέρεια με Κινεζική αντιπροσωπεία από την επαρχία Qinghai με επικεφαλής την Υπουργό Οργάνωσης Wang Yuyan. Τους Κινέζους αξιωματούχους υποδέχτηκαν στην Περιφέρεια ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Γιώργος Αλεξάκης αρμόδιος για Ευρωπαϊκά και Διεθνή θέματα, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης και η γενική διευθύντρια εσωτερικής λειτουργίας της Περιφέρειας Χρύσα Ελευθερίου.

Ειδικότερα στη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων πάνω σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και ενημέρωση από τον Αντιπεριφερειάρχη για το «βραβείο Φιλίας» Κίνας – Ελλάδας από την Πρέσβειρα της Κίνας στην Ελλάδα Τσανγκ Τσούι (Zhang Qiyue) προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη ως ένδειξη αναγνώρισης για την διαρκή ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο πλευρών (Κίνας – Περιφέρειας Κρήτης) και για την μεγάλη προσφορά της Κρήτης το 2011 κατά την μεταφορά και τον επαναπατρισμό χιλιάδων Κινέζων πολιτών από εμπόλεμες περιοχές (Λιβύη), μέσω της Κρήτης.

Ο Παύλος Μπαριτάκης τόνισε ότι η επίσκεψη – μαζί με άλλες ενέργειες – στόχο έχει την ενίσχυση των διμερών σχέσεων Κρήτης – Κίνας,  στα πεδία της ενημέρωσης, της επιχειρηματικότητας, της Ανάπτυξης, του Τουρισμού, της Οικονομίας και της Δημόσιας  Διοίκησης. Επίσης, καλλιεργούνται πρακτικοί τρόποι για τη διαμόρφωση κλίματος αμοιβαίας κατανόησης και στήριξης προκειμένου να δομηθεί μια μακροπρόθεσμη συνεργασία σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος .

Η Γενική Διευθύντρια κα Χρύσα Ελευθερίου ενημέρωσε την κινέζικη αντιπροσωπεία για θέματα εκπαίδευσης Δημοσίων Υπαλλήλων και λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης στην Ελλάδα.

Η Υπουργός και επικεφαλής της κινέζικης  αντιπροσωπείας Wang Yuyan αφού ευχαρίστησε για την υποδοχή και την ενημέρωση, τόνισε πως η χιλιομετρική απόσταση που χωρίζει τις δύο χώρες μπορεί να είναι μεγάλη, αλλά η φιλία των δύο λαών μπορεί να μας φέρει πιο κοντά.

Η Επαρχία Κιν Χαι έχει εμβαδόν σχεδόν 7 φορές όσο η Ελλάδα, βρίσκεται στη ΒΔ Κίνα, και είναι η 4η μεγαλύτερη Περιφέρεια σε εμβαδόν στην Κίνα, με πληθυσμό σχεδόν 6 εκ. πολίτες. Το μέσο υψόμετρο είναι 4.000 μ και η μεγαλύτερη έκταση προστατεύεται από την UNESCO, διαθέτει 5 Πανεπιστήμια και απαρτίζεται από 54 μειονότητες.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook