Στην Παλαιόχωρα το σκάφος με τους μετανάστες – Θα φιλοξενηθούν στο κλειστό κολυμβητήριο Ακρωτηρίου | Photos

στην-παλαιόχωρα-το-σκάφος-με-τους-μετα-1101364

Στο λιμάνι της Παλαιόχωρας προσέγγισε τελικά το ιστιοφόρο με τους μετανάστες, που το πρωί της Κυριακής εντοπίστηκε να πλέει στα ανοικτά, νοτιοδυτικά του Νομού Χανίων.

Νωρίτερα και αφού είχε αποβιβάσει περίπου 11 άτομα στο Στόμιο, το σκάφος επιχείρησε να βγει σε διεθνή ύδατα, ωστόσο οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή δεν το επέτρεψαν.

Εντέλει στο σημείο έσπευσε το ναυαγοσωστικό σκάφος από την Αγία Γαλήνη, συνόδευσε το ιστιοφόρο και λίγο μετά τις 4 και μισή το απόγευμα, αποβίβασε και τους υπόλοιπους επιβαίνοντες στο λιμάνι της Παλαιόχωρας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του zarpanews.gr, στο σκάφος επιβαίνουν περίπου 70-80 άτομα, μεταξύ των οποίων υπάρχουν γυναίκες και παιδιά.

Θα φιλοξενηθούν στο κλειστό κολυμβητήριο Ακρωτηρίου

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι μετανάστες θα μεταφερθούν στο κλειστό κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι Χανίων. Ήδη στο σημείο γίνονται οι απαραίτητες διεργασίες ώστε να μπορεί να τους στεγάσει προσωρινά, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας του Δήμου Χανίων, Ελένη Ζερβουδάκη.

Παράλληλα, στο σημείο στο λιμάνι της Παλαιόχωρας έχουν μεταφερθεί και οι πρώτοι 11 μετανάστες που αποβιβάστηκαν και έχει διαμορφωθεί ένας ειδικός χώρος πρώτης υποδοχής. Μεταξύ τους είναι και τρία παιδιά.

Σε όλους τους μετανάστες που έχουν εντοπιστεί, έχει παρασχεθεί η ανάλογη φροντίδα.

Δείτε τις φωτογραφίες που εξασφάλισε η δημοσιογράφος Ευτυχία Πενταράκη:

zarpanews.gr

2 thoughts on “Στην Παλαιόχωρα το σκάφος με τους μετανάστες – Θα φιλοξενηθούν στο κλειστό κολυμβητήριο Ακρωτηρίου | Photos

  1. Kαι γω νομιζα οτι μια φορα και ενα καιρο θα γινοτατε κολυμπητηριο, μετα τα μερεμετια!
    Γιατι να μην τους πανε στην Μεραρχια (Rosa Nera Hotel & Suites).

  2. Δηλαδή για να καταλάβω? Αυτοί προσπάθησαν να βγουν στα διεθνή ύδατα και το λιμενικό μας έτρεξε να τους μαζέψει? Είμαστε σοβαροί? Έτσι απλά ρωτάω πλέον, γιατί την μπάλα την χάσαμε εδώ και καιρό.
    Τους μετανάστες? Έτσι είναι οι μετανάστες? Τουλάχιστον μην γράφετε τίποτα. Φτάνει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook