Στην Ολομέλεια η «μάχη» για τη Συμφωνία των Πρεσπών – Την Πέμπτη η ψήφισή της | Δείτε ζωντανά

στην-ολομέλεια-η-μάχη-για-τη-συμφωνί-802361

Με ένταση και ενστάσεις αντισυνταγματικότητας άνοιξε «αυλαία» λίγα λεπτά μετά τις 10 το πρωί της Τετάρτης στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, μετά τη θετική εισήγηση που έδωσε η Επιτροπή Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας.

Σημειώνεται ότι η Συμφωνία δεν απαιτεί 151 ψήφους για να εγκριθεί από την Ολομέλεια. Ωστόσο, με βάση τις προθέσεις ορισμένων εκ των ανεξαρτήτων βουλευτών, είναι βέβαιο ότι εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει καταστήσει σαφές ότι η κυβέρνηση επιθυμεί η Συμφωνία των Πρεσπών να περάσει με 151 τουλάχιστον ψήφους.

Ένσταση αντισυνταγματικότητας από τους ΑΝΕΛ δια στόματος Καμμένου

Ένσταση αντισυνταγματικότητας για τη διαδικασία κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών πρόβαλαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δια στόματος του Πάνου Καμμένου, στην έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η ένσταση βασίστηκε σε κείμενο και επιχειρηματολογία του συνταγματολόγου Γιώργου Κασιμάτη.

Νέο αίτημα να κατατεθεί το τελικό κείμενο του Συντάγματος της ΠΓΔΜ από την αντιπολίτευση

Την ίδια στιγμή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, ζήτησε για ακόμη μια φορά να κατατεθεί το ενιαίο και τελικό κείμενο του Συντάγματος της γείτονος χώρας. «Όχι ένα αντίγραφο από το ίντερνετ του υπάρχοντος Συντάγματος αλλά το Σύνταγμα που θα προκύψει με την ενσωμάτωση των τροπολογιών», υπογράμμισε ο Νίκος Δένδιας και τόνισε ότι υπάρχει κίνδυνος το τελικό κείμενο να είναι διαφορετικό από το corpus που έχει συμφωνηθεί.

Με τη σειρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος, ζήτησε έγγραφα για να μην είναι ελλιπής η ενημέρωση της Βουλής, κυρίως των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που παίρνει την ευθύνη της κύρωσης.

altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook