Στην Κρήτη τα 2 από τα 20 νέα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων που σχεδιάζονται

στην-κρήτη-τα-2-από-τα-20-νέα-κέντρα-φιλοξε-992046

Σχέδιο για 20 νέα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων που θα έχουν δυναμικότητα από 500 έως και 2.000 θέσεις έκαστο και αναμένεται να κατασκευαστούν σε 8 περιφέρειες της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Κρήτη, επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Πρόκειται για κλειστές δομές «ελεγχόμενης φιλοξενίας», οι οποίες θα έχουν δυναμικότητα από 500 έως και 2.000 θέσεις η κάθε μία, ούτως ώστε να γίνει εφικτή η διαμονή σε αυτές ενός αριθμού προσφύγων που θα κυμαίνεται μεταξύ 20.000 και 25.000 ατόμων.

Το τελικό σχέδιο για τη χωροθέτηση των νέων δομών αναμένεται να συζητηθεί σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που θα διεξαχθεί την προσεχή Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου.

Έτσι, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της εφημερίδας «Realnews», για την εγκατάσταση των νέων δομών θα συζητηθούν δύο περιοχές στην Κρήτη (Ρέθυμνο, Ηράκλειο), τέσσερις στην Πελοπόννησο (Μεσσήνη, Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη), δύο στη δυτική Ελλάδα (Πύργος, Αμφιλοχία), πέντε στη Στερεά Ελλάδα (Αμφισσα, Οινόφυτα, Θήβα, Λιβαδειά, Μαυρομαντήλα Φθιώτιδας), δύο στη Θεσσαλία (Τρίκαλα, Λάρισα), τρεις στην Ηπειρο (Ιωάννινα, Αρτα, Πρέβεζα), τρεις στη δυτική Μακεδονία (Γρεβενά, Φλώρινα, Κοζάνη) και μία στην κεντρική Μακεδονία (Πιερία).

Η κυβέρνηση ζητά από τις Βρυξέλλες την εξ ολοκλήρου χρηματοδότηση του συνολικού κόστους κατασκευής των πέντε νέων κλειστών κέντρων που έχουν προγραμματιστεί για τα νησιά του Αιγαίου. Ο προϋπολογισμός για την κατασκευή των κέντρων, που θα έχουν συνολική χωρητικότητα 18.000 προσφύγων, εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ.

Το αίτημα για τη νέα χρηματοδότηση τέθηκε την περασμένη Τετάρτη, στη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες ο υπουργός Μετανάστευσης Ν. Μηταράκης με την επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Ιλβα Γιόχανσον, και την επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρωπιστικής Βοήθειας, Μονίκ Παριάτ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει καταλήξει στις ακριβείς τοποθεσίες όσον αφορά τα κλειστά κέντρα της Χίου, της Σάμου, της Κω και της Λέρου, ενώ εκκρεμεί η απόφαση για τη νέα δομή που θα αντικαταστήσει τη Μόρια της Λέσβου.

Πηγή: real.gr

3 thoughts on “Στην Κρήτη τα 2 από τα 20 νέα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων που σχεδιάζονται

  1. Να μαλακές Κυριάκο δεν θέλατε τώρα θα τους σκορπίσει σε όλη τη χώρα να πολλαπλασιάζονται και να μας φάνε λάχανο. Την επόμενη φορά θα ψηφίσω χρυσή αυγή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook