Στην κορυφή του παγκόσμιου τένις ο Τσιτσιπάς – Κέρδισε 2-1 τον Τιμ στο ATP Finals

στην-κορυφή-του-παγκόσμιου-τένις-ο-τσι-954626

Ο master των masters του τένις είναι Έλληνας και λέγεται Στέφανος Τσιτσιπάς! Στα 21 του χρόνια ο Έλληνας πρωταθλητής, στην παρθενική του συμμετοχή στην ετήσια σύναξη των κορυφαίων του παγκόσμιου τένις, άφησε τους πάντες πίσω του και κατέκτησε μία ακόμη κορυφή.

Μετά από μια επική μάχη που διήρκησε δύο ώρες και 35 λεπτά, ο Στέφανος βρήκε τις σωματικές και ψυχικές δυνάμεις να επικρατήσει με 2-1 του Ντόμινικ Τιμ, με τον Αυστριακό να προηγείται, να επιστρέφει στο τρίτο σετ, αλλά στο φινάλε να υποκλίνεται κι αυτός μπροστά στον Sir Stefano!

 

 

Κι ο σημερινός τελικός ήταν μια πραγματική τενιστική ραψωδία, το ιδανικότερο φινάλε ενός φανταστικού τουρνουά που κράτησε όλους τους Έλληνες καθηλωμένους…

Από το πρώτο σετ φάνηκε ότι θα ζήσουμε μια βραδιά θρίλερ με τον Τσιτσιπά και τον Τιμ να κρατούν (δύσκολα είναι η αλήθεια) το σερβίς τους και να φτάνουμε στο 6-6.

 

Στο τάι μπρέικ ο Αυστριακός προηγήθηκε με 3-0, ο Στέφανος όμως ισοφάρισε σε 5-5, αλλά εκεί ο Τιμ βρήκε τους δύο πόντους και πήρε το προβάδισμα στα σετ.

Η απάντηση του Τσιτσιπά ήταν εκκωφαντικκή. Δύο συνεχόμενα μπρέικ, άνετο προβάδισμα με 4-0 στις αρχές του 2ου σετ και το τελικό 6-2 ήρθε πολύ εύκολα.

Το μομέντουμ πλέον ήταν με τον Στέφανο ο οποίος έκανε το μπρέικ στις αρχές του 3ου σετ φτάνοντας στο 3-1… Ο Τιμ όμως επέστρεψε με τη σειρά του, πήρε τα επόμενα τρία γκέιμς και ο τελικός έφτασε ξανά στην απόλυτη ισορροπία. Κανείς τους δεν μπόρεσε να σπάσει το σερβίς του άλλου, το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ κι εκεί τα είδαμε όλα.

Ο Στέφανος με το καλημέρα έκανε το μπρέικ και έφτασε στο 3-0, αλλά ο πεισματάρης Αυστριακός απάντησε ισοφαρίζοντας σε 4-4. Αυτός ήταν όμως κι ο τελευταίος του πόντος! Ο Τσιτσιπάς δεν λύγισε, οδήγησε τον Τιμ σε λάθη, πήρε τρεις συνεχόμενους πόντους και κατέκτησε τον πιο μεγάλο (μέχρι τον επόμενο) τίτλο της καριέρας του…

 

Εξάλλου όταν στα 21 σου χρόνια φτάνεις να κερδίσεις το τουρνουά στο οποίο μετέχουν οι 8 κορυφαίοι αθλητές του κόσμου, τότε σίγουρα μπορείς να ονειρεύεσαι ότι κάποια στιγμή θα κατακτήσεις τα πάντα!

 

Πρωτο Θεμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook