Στην Κίσαμο ο Διγαλάκης: «Πρώτη προτεραιότητα τα σχολεία – Εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση για το νέο κτίριο»

στην-κίσαμο-ο-διγαλάκης-πρώτη-προτερ-1049068

Την πορεία υλοποίησης τόσο της προσωρινής, όσο και της οριστικής λύσης για τη στέγαση του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Κισάμου είχε την ευκαιρία να εξετάσει, εκ του σύνεγγυς, σήμερα, Σάββατο 30 Μαΐου, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, βουλευτής Χανίων Βασίλης Διγαλάκης.

Ο κ. Διγαλάκης βρέθηκε χθες το απόγευμα στα Χανιά -για πρώτη φορά μετά την άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις- και σήμερα το πρωί πραγματοποίησε την πρώτη του επίσκεψη, σε επίπεδο Νομού, στην Κίσαμο, σηματοδοτώντας τη μεγάλη βαρύτητα που δίνουν τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και γενικότερα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, για την αποτελεσματική και όσο το δυνατόν ταχύτερη αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος σχολικής στέγης που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός της 27ης Νοεμβρίου 2019.

Ο κ. Διγαλάκης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Κισάμου Γιώργο Μυλωνάκη και συνεργάτες του, με τους οποίους συζήτησαν, βήμα προς βήμα, την εξέλιξη του θέματος. Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων ενημέρωσε τον Δήμαρχο για την πορεία της διαδικασίας δημοπράτησης των 27 προκατασκευασμένων αιθουσών (12 για το ΓΕΛ και 15 για το ΕΠΑΛ), οι οποίες θα δώσουν προσωρινή λύση. Αμέσως μετά, επισκέφθηκε τον χώρο τοποθέτησής τους, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους και στελέχη του Δήμου Κισάμου.

Οι διαδικασίες, όπως τόνισε ο κ. Διγαλάκης, προχωρούν με ταχείς ρυθμούς, παρά τις όποιες γραφειοκρατικές καθυστερήσεις. Συγκεκριμένα, όπως επισημάνθηκε, ο δεύτερος στην κατάταξη υποψήφιος προμηθευτής των προκατασκευασμένων αιθουσών προσέφυγε κατά του αποτελέσματος και σε διοικητικό δικαστήριο παρά την απόρριψη της ένστασής του από την Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών. Χθες, Παρασκευή 29 Μαΐου, ολοκληρώθηκε η διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου και η απόφαση αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα, γεγονός που θα ανοίξει τον δρόμο για την τοποθέτηση των αιθουσών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Κισάμου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, έχει αναλάβει τόσο την ολοκλήρωση της κατασκευής των βάσεων πάνω στις οποίες θα τοποθετηθούν οι αίθουσες, όσο και τη συνολική διαμόρφωση του χώρου εγκατάστασης, έχοντας προχωρήσει στην υπογραφή σχετικής προγραμματικής σύμβασης για τη χρηματοδότηση του έργου από την Περιφέρεια.

Επίσης, με μέριμνα του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, έχει ολοκληρωθεί η προμήθεια, μέσω δωρεάς, των προκατασκευασμένων χώρων υγιεινής για το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ Κισάμου. Οι χώροι αυτοί έχουν ήδη κατασκευαστεί, μεταφερθεί και παραδοθεί συναρμολογημένοι στον Δήμο Κισάμου από τις 7 Απριλίου 2020.

Ο κ. Διγαλάκης στάθηκε ιδιαίτερα και στο θέμα της προετοιμασίας του κτιριολογικού προγράμματος του νέου σύγχρονου κτιριακού συγκροτήματος που θα ανεγερθεί στη θέση του παλιού ακατάλληλου κτιρίου. Σημείωσε, δε, ότι οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων συνεργάζονται με τον Δήμο Κισάμου για την ολοκλήρωση του τεχνικού φακέλου, την έγκρισή του και στη συνέχεια την προετοιμασία των μελετών από την ΚΤΥΠ (Κτιριακές Υποδομές) ΑΕ.

Ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι οι απαιτούμενοι πόροι για την ανέγερση του νέου σύγχρονου κτιριακού συγκροτήματος είναι εξασφαλισμένοι και ότι η πανδημία δεν δημιουργεί επισφάλειες,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook