Στην «κατάψυξη» οι ΗΠΑ: Θερμοκρασίες ακόμα και -31 βαθμούς Κελσίου

στην-κατάψυξη-οι-ηπα-θερμοκρασίες-α-1622603

Ιστορικό χαρακτηρίζεται το πολικό ψύχος που επικρατεί κυρίως σε βορειοανατολικές περιοχές των ΗΠΑ.

Μία ψυχρή εισβολή από την Αρκτική σάρωσε με χιόνια και πολικό ψύχος πολλές περιοχές του βορειοανατολικού τμήματος των ΗΠΑ, ενώ σε αρκετές πόλεις και Πολιτείες εκδόθηκαν προειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον «Guardian», οι θερμοκρασίες ρεκόρ αγγίζουν ακόμα και τους 30 βαθμούς κάτω από τον μέσο όρο σε βορειοανατολικά τμήματα, καθώς και στις παράκτιες περιοχές του Ατλαντικού, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο (04/02) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ενώ οι ριπές του ανέμου ενδέχεται να φτάσουν τα 88 χιλιόμετρα/ώρα.

Περισσότεροι από 15 εκατομμύρια άνθρωποι στα βορειοανατολικά των ΗΠΑ επηρεάζονται από αυτή την κακοκαιρία, ιδίως σε τμήματα της βόρειας Νέας Αγγλίας, και η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε ότι το επικίνδυνο ψύχος, που ρίχνει τον υδράργυρο ακόμα και στους -31 βαθμούς Κελσίου, ήταν πιθανό να καλύψει μία περιοχή από τη βόρεια Πενσυλβάνια έως το Μέιν. «Το ψύχος θα είναι τέτοιο που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ» ανέφερε το Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προειδοποιώντας τους πολίτες ώστε είτε να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους είτε να λάβουν προφυλάξεις κατά των κρυοπαγημάτων και της υποθερμίας.

Στη Βοστώνη, η δήμαρχος, Μισέλ Γου, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το κρύο από την Παρασκευή (03/02) έως την Κυριακή (05/02), καθώς το Σαββατοκύριακο στην πόλη αναμένεται να επικρατήσει ψύχος και θερμοκρασίες έως -17 βαθμών Κελσίου. «Προτρέπω όλους τους κατοίκους της Βοστώνης να λάβουν προφυλάξεις, να παραμείνουν ζεστοί και ασφαλείς και να ελέγξουν τους γείτονές τους κατά τη διάρκεια αυτής της έκτακτης ανάγκης για το κρύο», ανέφερε η ίδια σε ανακοίνωσή της.

Ακόμα, στο Σάουθγουικ της Μασαχουσέτης, το πολικό ψύχος ευθύνεται για τον θάνατο ενός βρέφους που χτυπήθηκε μαζί με μία 23χρονη γυναίκα από κλαδί δέντρου, ενώ επέβαινε σε όχημα. Στο Νιου Χαμσάιρ, ο κυβερνήτης, Κρις Σουνούνου, κάλεσε τους κατοίκους να προετοιμαστούν για το δριμύ ψύχος και τις «δυνητικά απειλητικές για τη ζωή» καιρικές συνθήκες. «Κατά τη διάρκεια αυτής της επικίνδυνης ψυχρής περιόδου, είναι σημαντικό για [τους κατοίκους] να προγραμματίσουν εκ των προτέρων τις εργασίες τους και να παραμείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο σε εσωτερικούς χώρους. Θυμηθείτε να ελέγχετε τους συγγενείς, τους γείτονες, τους ηλικιωμένους και τα κατοικίδια ζώα», προειδοποίησε ο ίδιος, καθώς τα καταφύγια έκτακτης ανάγκης σε όλη την Πολιτεία διατίθενται σε άστεγους.

Επίσης, η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Κάθι Χόκουλ, απηύθυνε προειδοποίηση προς τους κατοίκους της Πολιτείας, την Πέμπτη (02/02), προτρέποντάς τους να είναι προσεκτικοί όταν χρησιμοποιούν θερμάστρες. «Οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης σε ολόκληρη την Πολιτεία θα βιώσουν επικίνδυνα χαμηλές θερμοκρασίες και απειλητικά για τη ζωή τους ψυχρά φαινόμενα αυτό το Σαββατοκύριακο», δήλωσε η ίδια.

Πηγή:ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook