Στην Κάντανο ο Γιώργος Σταθάκης | Περιήγηση και σύσκεψη για τα έργα που είναι σε εξέλιξη

στην-κάντανο-ο-γιώργος-σταθάκης-περιή-793593

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας  κ. Σταθάκης επισκέφθηκε τον Δήμο Καντάνου – Σελίνου, συνοδευόμενος από ομάδα συνεργατών του και προέδρευσε σε σύσκεψη –ενημέρωση για τα έργα που εκτελούνται στον Δήμο μας. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο δήμαρχος κ. Περράκης, οι αντιδήμαρχοι και μέλη του δημοτικού συμβουλίου, καθώς επίσης και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων της περιοχής.

Αρχικά, ο κύριος Σταθάκης ενημερώθηκε για το πρόβλημα διαχείρισης των σκουπιδιών και για την  χωροθέτηση του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων ,σε χώρο που παραχωρήθηκε από το Δασαρχείο. Ο εργολάβος του έργου, εντός των ημερών, πρόκειται να ξεκινήσει  τη διαμόρφωση του χώρου για την εγκατάσταση του τράκτορα και των δύο συρμών ( που κόστισαν 380.000 ευρώ +ΦΠΑ και χρηματοδοτήθηκαν μέσω ΕΣΠΑ  από το επιχειρησιακό πρόγραμμα ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ–ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ).

Καθοριστικής σημασίας για τη διαχείριση των σκουπιδιών του δήμου  είναι η αγορά  δυο νέων απορριμματοφόρων  συνολικού κόστους 270.000 ευρώ καθώς και η παραχώρηση από την Ελληνική  Εταιρεία Ανακύκλωσης ενός απορριμματοφόρου για τα ανακυκλούμενα υλικά, που δίνει νέα ώθηση στην ανακύκλωση για τον δήμο.    Στη συνέχεια έγινε ενημέρωση για το βιολογικό της Παλιόχωρας, έργο κομβικό για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής,  του οποίου οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει. Συζητήθηκε ακόμη η ανάπλαση του εμπορικού κέντρου της Παλιόχωρας, έργο που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ολοκλήρωσής του καθώς και η έναρξη των εργασιών για την  ανακατασκευή του δρόμου και ποδηλατόδρομου Παλιόχωρας- Κουντούρας.Τις τεχνικές παραμέτρους των έργων ανέλυσε ο προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου , μηχανικός κ. Παναγιώτης Αλειφέρης.

Ακολούθησε ενημέρωση της δημοτικής αρχής από τον υπουργό για το θέμα των υδρογονανθράκων και απαντήθηκαν ερωτήματα που αφορούν την περιβαλλοντική νομοθεσία αλλά και τη διαδικασία ελέγχου των εργασιών έρευνας. Ο δήμαρχος κ. Περράκης έθεσε το θέμα της προώθησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, το οποίο βρίσκεται για έγκριση στην Aποκεντρωμένη Διοίκηση.Ο κ. Σταθάκης ενημέρωσε για τα Τοπικά Χωρικά Σχέδια που καλούνται να ολοκληρώσουν οι δήμοι μέχρι το 2022, για να λύσουν οριστικά το πρόβλημα του χωροταξικού σχεδιασμού.

Συζητήθηκαν, επιπλέον, το θέμα της νέας λιμνοδεξαμενής στην Κουντούρα, ο δρόμος Κριού –Ελαφονησίου και η ανάγκη στελέχωσης  του Δήμου από μόνιμο προσωπικό.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Α.Ο Παλαιόχωρας και εξέφρασαν από κοινού με τους  δημοτικούς εκπροσώπους το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για παράταση στην παραχώρηση χρήσης στο σημερινό χώρο του γηπέδου της Παλαιόχωρας.Στη συνέχεια  ο υπουργός με τους εκπροσώπους του Δήμου και τον υπεύθυνο της Τεχνικής Υπηρεσίας επισκέφθηκαν το εμπορικό κέντρο περιηγήθηκαν στο  έργο ανάπλασης στις κεντρικές οδούς της Παλαιόχωρας, επισκέφθηκαν επίσης τα σημεία που έχει ξεκινήσει η ανάπλαση και η κατασκευή του δρόμο-ποδηλατόδρομου Παλιόχωρας-Κουντούρας και κατέληξαν στο χώρο του γηπέδου της Παλαιόχωρας, όπου συνομίλησαν με τον πρόεδρο της ομάδας και τους αθλητές  της.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook