Δημήτρης Φραγκάκης: «Η ισραηλινή αγορά είναι εξαιρετικά σημαντική για τον τουρισμό μας» | Video

δημήτρης-φραγκάκης-η-ισραηλινή-αγορ-1081946

«Η Ελλάδα περιμένει επισκέπτες από το Ισραήλ μόλις αυτό καταστεί δυνατόν» ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης στην ισραηλινή κρατική τηλεόραση, σε ντοκιμαντέρ με τίτλο «Διατηρούν την αισιοδοξία τους: Οι Έλληνες ανακάμπτουν από τον κορονοϊό», το οποίο μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Ο κ. Φραγκάκης αναφέρθηκε στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ, ειδικά όσον αφορά την ευρύτερη και στενότερη συνεργασία στον Τουρισμό, που επισφραγίστηκε με την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, τον Ιούνιο. Είχε προηγηθεί η επίσκεψη πριν λίγους μήνες στο Τελ Αβίβ των στελεχών του ΕΟΤ, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα, σε ένα από τα πρώτα workshops του ΕΟΤ στο εξωτερικό για το 2020, το οποίο στέφθηκε με επιτυχία.

Ειδικότερα, ερωτηθείς ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας της Ελλάδας στον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19, ο κ. Φραγκάκης δήλωσε ότι «δράσαμε γρήγορα και αποφασιστικά» και έτσι αποφύγαμε ένα μεγάλο πλήγμα από την πανδημία, προσθέτοντας πως «λάβαμε σκληρά, αλλά αναγκαία μέτρα από τις πρώτες μέρες, και τώρα που έχει ανοίξει ο τουρισμός, δίνουμε προτεραιότητα στην ασφάλεια και την υγεία όλων».

Αναφορικά με τις αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα, ο ΓΓ του ΕΟΤ σημείωσε ότι «είμαι αισιόδοξος, αν και ξέρουμε όλοι ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα».

Στο ντοκιμαντέρ και τη δημοσιογράφο Antonia Yamin μίλησαν ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, κ. Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης, και επιχειρηματίες του Τουρισμού και της εστίασης από Αθήνα και Κρήτη.

Σημειώνεται πως το δεύτερο και τελευταίο μέρος του ντοκιμαντέρ μεταδόθηκε χθες Τρίτη 28 Αυγούστου, από το KAN 11.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook