Στην Ελλάδα τα αδέλφια Αντετοκούνμπο: «Θα πάμε το τρόπαιο του NBA στα Σεπόλια»

στην-ελλάδα-τα-αδέλφια-αντετοκούνμπο-1260044

Με το τρόπαιο του NBA στα χέρια κατέφτασε στην Ελλάδα και στο «Ελ. Βενιζέλος» ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μαζί με τον αδερφό του, Θανάση. Οι δύο Πρωταθλητές του NBA με τους Μιλγουόκι Μπακς προσγειώθηκαν στη χώρα μας λίγο μετά τις 11 το πρωί της Κυριακής, ενώ συνοδεύονταν από τα μέλη της οικογένειάς τους, μεταξύ των οποίων κι η μητέρα τους, Βερόνικα.

Αμφότεροι βρέθηκαν στην Αίθουσα Τύπου του αεροδρομίου, από όπου παραχώρησαν συνέντευξη για τη σπουδαία επιτυχία, παρουσία αρκετών δημοσιογράφων αλλά και ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Ο πρωταθλητής και MVP των φετινών τελικών στο ΝΒΑ είπε κατά την αρχική του δήλωση: «Θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες που μας στήριξαν για να ζήσουμε το όνειρό μας. Είμαστε χαρούμενοι που γυρίσαμε για να δούμε τους φίλους μας. Είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε να φέρουμε το κύπελλο μαζί, γιατί ήταν ολόκληρη διαδικασία. Είμαι πολύ χαρούμενος που ένα από τα μεγαλύτερα τρόπαια στον κόσμο είναι στην Ελλάδα. Είναι κάτι απίστευτο. Δεν ξέρω πόσες μέρες θα μείνουμε, αλλά σίγουρα θα το πάω πίσω στα Σεπόλια, στου Ζωγράφου, στα μέρη που μεγαλώσαμε. Ακόμη δεν έχουμε πιστέψει τι έχει γίνει, έγινε με σκληρή δουλειά απ όλους στην ομάδα. Οι Έλληνες μας στήριζαν και μας αγαπούσαν».

Σχετικά με την επίσκεψή του στα Σεπόλια μάλιστα, είπε: «Θα βρούμε μία ώρα στις επόμενες ημέρες που θα είμαστε εδώ να πάμε. Σας περιμένουμε από όλες τις γειτονιές της Ελλάδας. Θα έχουμε το τρόπαιο μαζί μας. Θα παίξουμε και λίγο μπάσκετ. Θα πάμε για να το χαρούν τα παιδιά και οι άνθρωποι εκεί στα Σεπόλια».

Γιάννης Αντετοκούνμπο:

Σε ερώτηση για αυτό που του έχει προκαλέσει μεγαλύτερη εντύπωση από την στιγμή που κατακτήσατε το πρωτάθλημα, ο Έλληνας φόργουορντ απάντησε: «Ακόμα δεν το έχω πιστέψει. Όλη τη χρονιά δεν θέλω να βλέπω highlights, να μην ακούω πράγματα και τώρα ξυπνάω και βλέπωστην τηλεόραση αν λένε «οι Μιλγουόκι Μπακς Πρωταθλητές. Νιώθω κάπως. Θέλω να κλάψω. Μόνο που ζήσαμε αυτές τις στιγμές, με τόσες χιλιάδες απ’ έξω, με κόσμο σε κάθε ματς. Ήταν τρομερό. Ήταν απίστευτο. Όλες αυτές οι στιγμές που έζησα στα αποδυτήρια και με τον Θανάση και με τον κόσμο και στα ματς και στα αποδυτήρια θέλω να τα ξαναζήσω. Το ζούμε αυτή τη στιγμή, αλλά θέλω πάλι να το ξαναζήσω με τους συμπαίκτες μου. Μακάρι να συνεχίσουμε να γινόμαστε καλύτεροι, να κυνηγάμε τα όνειρά μας και να ζήσουμε τέτοιες στιγμές με το Μιλγουόκι αλλά και με την Εθνική. Μ’ αρέσει να κερδίζω να είμαι εκεί έξω, να δίνω τα πάντα και να ζω τέτοιες στιγμές. Είναι εθιστικό αυτό το συναίσθημα. Κι αυτό είναι το πιο ωραίο κομμάτι απ’ όλα. Θέλουμε να παίζουμε στα όριά μας, να πιάνουμε τα άπιαστα και να συνεχίσουμε με χαμηλά το κεφάλι μας να κάνουμε τρομερά πράγματα στην καριέρα μας».

O Γιάννης Αντετοκούνμπο στο αεροδρόμιο της Αθήνας.
O Γιάννης Αντετοκούνμπο στο αεροδρόμιο της Αθήνας.  EUROKINISSI SPORTS

«Δεν σταματάμε. Αυτό έκαναν και οι γονείς μας»

«Είναι μία απίστευτη διαδρομή, αλλά είχα ανθρώπους δίπλα μου που με βοήθησαν και με πίστεψαν. Το καλύτερο συναίσθημα που έχω νιώσει μέχρι τώρα είναι που έγινα πατέρας. Αυτό δεν το πιάνει το πρωτάθλημα του NBA. Αλλά όλη αυτή η διαδρομή είναι τρελή. Αν μου το έλεγες τότε θα σου έλεγα είσαι τρελός, τι μου λες; Όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουμε σταματήσει σαν οικογένεια. Κι αυτό το είδαμε σε όλη μας τη ζωή. Οι γονείς μας δεν σταματάγανε. Πηγαίναμε μετά το σχολείο ή την προπόνηση σπίτι και βλέπαμε τους γονείς μας να δουλεύουν κάθε μέρα. Αυτοί μας δίδαξαν να μην σταματάνε. Ό,τι και να έχουμε κάνει στη ζωή μας δεν σταματάμε. Εκείνοι δεν σταμάτησαν. Δεν ξέρω ποιο είναι το μέλλον ή αν θα ξαναπάρουμε πρωτάθλημα, αυτό που ξέρω είναι ότι αύριο θα σηκωθώ το πρωί να κάνω προπόνηση. Μπορεί και σήμερα».

Ερωτηθείς για το πότε σκέφτηκε ότι δεν χάνεται με τίποτα το πρωτάθλημα, είπε: «Δεν είχαμε βρεθεί ποτέ σε παρόμοια θέση για να ξέρουμε ότι δεν θα χάσουμε το τρόπαιο. Πρώτη φορά που κερδίσαμε σειρά μετά από το 2001, ήταν το 2019. Δεν είχαμε βρεθεί ποτέ σε τέτοια θέση για να ξέρουμε για το μομέντουμ. Παίζαμε καλό μπάσκετ, αυτό που είχαμε στο μυαλό μας ήταν να βελτιωνόμαστε, να γινόμαστε καλύτεροι. Το ότι κερδίσαμε το Μαϊάμι με σκούπα μάς έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση. Εκείνη την στιγμή δεν πιστεύαμε ότι θα κερδίσουμε, ήμασταν χαρούμενοι που παίζαμε καλό μπάσκετ και κοιτούσαμε μπροστά».

Από την άφιξη της οικογένειας Αντετοκούνμπο στην Αθηνα.
Από την άφιξη της οικογένειας Αντετοκούνμπο στην Αθηνα.  EUROKINISSI SPORTS

Όσο για τη θέση που έχει στο μυαλό σου η Εθνική ομάδα, σχολίασε: «Μακάρι να παίζαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες τώρα, να μην ήμασταν εδώ. Πρόσωπο του ΝΒΑ δεν θέλω να είμαι. Μπορεί να είναι ο Ντουράντ ή ο Χάρντεν. Θέλω να είμαι με τα παιδιά και την οικογένειά μου. Θέλω να κερδίζω και να περνάω καλά, να κερδίζω. Θέλω να είμαι ο Γιάννης που δουλεύει σκληρά. Για την Εθνική, μακάρι να είχαμε προκριθεί. Το ήθελα πολύ να βρίσκομαι εκεί. Θέλουμε να βοηθήσουμε την Εθνική με οποιονδήποτε τρόπο».

Σε ερώτηση για την κριτική που δέχεται σχετικά με το σουτ, απάντησε: «Συνεχίζω να δουλεύω ό,τι και να μου λένε. Είτε τα καλά είτε τα κακά, συνεχίζω να δουλεύω σε όλα. Στις βολές, στο σουτ. Ξέρω ότι δουλεύω, κάνω ό,τι πρέπει να κάνω. Μου αρκεί αυτό. Είμαι ευχαριστημένος με αυτό που είμαι γιατί ξέρω ότι δουλεύω και κάνω αυτό που μπορώ. Δεν μπορεί να με πειράξει. Το λέω κι εγώ, δεν βάζω βολές. Είμαι πολύ ΟΚ με αυτό γιατί δουλεύω για να βελτιωθώ. Θέλω να γίνω καλύτερος σουτέρ, πιστεύω ότι έχω πάρα πολλά να δώσω ακόμη. Θέλω να βελτιωθώ στην ντρίμπλα, στο λόου ποστ, σε όλα αυτά. Όπως είπα και πριν, με το κεφάλι χαμηλά και να συνεχίσουμε».

Εν συνεχεία, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο του SPORT 24, Αλέξανδρο Τρίγκα για τον άνθρωποι που βάζει το επόμενο Challenge μετά τον Κόμπι Μπράιαντ, απαντώντας: «Ο Θανάσης είναι αυτός που μου βάζει το επόμενο challenge. Η οικογένειά μου. Ο Κόμπι με βοήθησε πολύ, με έκανε να πιστεύω ότι μπορώ να φτάσω τα όνειρά μου. Αν με πιστεύει αυτός, δεν χρειάζεται να με πιστέψει κανείς άλλος. Τώρα που έχουμε γίνει πρωταθλητές, θέλω να συνεχίσω να βελτιώνομαι. Κι όποιο challenge έρθει, θα είμαστε εκεί για να το πάρουμε».

Από την πλευρά του, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, είπε: «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Δεν έχω να πω κάτι. Θέλω να πω ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους που από την πρώτη στιγμή που παίζουμε μπάσκετ μάς έχουν στηρίξει, από τη στιγμή που φύγαμε στο εξωτερικό μάς έχουν στηρίξει. Δεν έχω λόγια.

Δεν το έχω πιστέψει ακόμη, περισσότερο το πίστεψα όταν μας φώναζαν πρωταθλητές στο ΝΒΑ. Και μόνο το γεγονός πως την επόμενη σεζόν θα μπούμε ως πρωταθλητές και θα πρέπει να προστατέυσουμε το τρόπαιο, είναι τρομερό. Όταν είσαι μικρός και βλέπεις στο Youtube όλα αυτά και το κάνεις πραγματικότητα, είναι κάτι απίστευτο Ειδικά όταν το έζησα πέρσι με τον Κώστα και φέτος το ζήσαμε παρέα εγώ με τον Γιάννη».

Πηγή: news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook