Στην Εισαγγελία Αθηνών ο φάκελος για τα ληγμένα φίλτρα στο Νοσοκομείο Χανίων

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα που ξεκίνησε από την Εισαγγελία Χανίων για την υπόθεση των ληγμένων φίλτρων αιμοκάθαρσης που χρησιμοποιήθηκαν, σύμφωνα με δημόσια έγγραφη παραδοχή των ιθυνόντων του Νεφρολογικού τμήματος, σε τέσσερις τουλάχιστον ασθενείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, ο φάκελος της υπόθεσης θα βρεθεί σύντομα στην Αθήνα και αυτό διότι θεωρήθηκε σκόπιμο να ληφθούν καταθέσεις από την ηγεσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών, ενδεχομένως όμως και από άλλα πρόσωπα.

Πρόκειται για τον επίσημο θεσμικό φορέα των νεφροπαθών που έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να γνωστοποιήσει την υπόθεση, ενώ είχε ενημερώσει άμεσα και σύσσωμη την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το αν θα προκύψουν νέα στοιχεία από τις καταθέσεις που θα ληφθούν.

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση ληγμένων φίλτρων σε νεφροπαθείς στο νοσοκομείο Χανίων είχε δημοσιευθεί από το zarpanews.gr στο τέλος Απριλίου (ΕΔΩ), ενώ στη συνέχεια ήρθε η παραδοχή εκ μέρους τεσσάρων γιατρών, συμπεριλαμβανομένου του διευθυντή της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, ότι πράγματι αυτό είχε συμβεί (ΕΔΩ).

Τελικά η Εισαγγελία Χανίων ξεκίνησε σχετική έρευνα που θα καταλήξει στο αν θα πρέπει να ασκηθούν ποινικές διώξεις για την υπόθεση, σε τι βαθμό και σε ποιους.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ