Στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση στο Παρίσι η Περιφέρεια Κρήτης | Photos

στην-διεθνή-τουριστική-έκθεση-στο-παρ-1532869

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Διεθνής Τουριστική Έκθεση IFTM TOP RESA στο Παρίσι, η οποία διήρκησε από 20 έως 22 Σεπτεμβρίου 2022. Το περίπτερο της Κρήτης ήταν εντός του εκθεσιακού χώρου τον οποίο είχε εξασφαλίσει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού για το σύνολο της ελληνικής παρουσίας στη έκθεση αυτή, στην οποία επίσης συμμετείχαν αρκετοί δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, τόσο από την Κρήτη όσο και από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Ήταν εμφανής η μεγάλη επισκεψιμότητα των Γάλλων επαγγελματιών. Χαρακτηριστικό στοιχείο της έκθεσης αυτής είναι ο μεγάλος αριθμός συναντήσεων “business to business” που πραγματοποιείται κατόπιν προγραμματισμού πριν την έναρξη της έκθεσης, τόσο μέσω της ειδικής πλατφόρμας των διοργανωτών, όσο και με προσωπικές προσκλήσεις. Το ενδιαφέρον της γαλλικής αγοράς για το ελληνικό τουριστικό προϊόν παραμένει ισχυρό, αφού η Ελλάδα θεωρείται ασφαλής προορισμός και Έλληνες ένας φιλικός λαός.

Ενδεικτικό στοιχείο της δυναμικής της συγκεκριμένης αγοράς είναι ότι, σε σύγκριση με το 2019, παρουσίασε φέτος αύξηση αφίξεων κατά 23 %. Ξεχωριστή θέση στην προτίμησή τους κατέχει η Κρήτη, τόσο λόγω των ιδιαίτερων φυσικών πλεονεκτημάτων, του πολιτισμού και της γαστρονομίας της, όσο και λόγω της φιλοξενίας των κατοίκων της. Την προβολή της Ελλάδας στήριξαν με την δημιουργική παρουσία τους ο Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης, οι οποίοι πραγματοποίησαν αρκετές  επαγγελματικές  συναντήσεις.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Κώτσογλου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Βλαντάς-Μανούσακας, η Πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Συλλόγου Χανίων κα Στέλλα Κουτσουπάκη, και από το Τμήμα Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, ο Προϊστάμενος κ. Μανόλης Βολικάκης και το Στέλεχος κ. Τάσος Διαμαντάκης.

Με την ευκαιρία της παρουσίας της στην έκθεση αυτή, η Περιφέρεια Κρήτης διοργάνωσε και παράλληλη εκδήλωση προβολής των πλεονεκτημάτων του νησιού στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μία ημέρα πριν την έναρξη της έκθεσης σε γνωστή αίθουσα του Παρισιού (Les Diamantaires), ελληνικής ιδιοκτησίας, με ομιλητή τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Κώτσογλου ενώ στη συνέχεια οι παραβρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις ελληνικές γεύσεις.

Σχετικά με την έκθεση αυτή ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Κώτσογλου δήλωσε:

«Στην πόλη του φωτός, στο Παρίσι, στη Γαλλία όπου παντού αναβλύζει Ελληνικός Πολιτισμός, στη χώρα της Μεσογείου που είχε αύξηση πάνω από 20 % σε σχέση με το 2019, η Περιφέρεια Κρήτης παρουσίασε στο Diamantaires την εναλλακτική Κρήτη, την Κρήτη του χειμώνα, της περιήγησης και της περιπέτειας, του Ψηλορείτη και των υπέροχων ορεινών προορισμών, μαζί με την Κρήτη του ήλιου και της θάλασσας και της ξεχωριστής πολυτέλειας. Οι Γάλλοι δημοσιογράφοι, bloggers και πράκτορες δήλωσαν ενθουσιασμένοι, η ανεξερεύνητη Κρήτη τους καθήλωσε και έτσι το 2023 αναμένεται να είναι εξαιρετικό για μια ακόμα φορά από τη Γαλλική αγορά».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook