Στην Χανιώτισσα εικαστικό καλλιτέχνη Μποβιάτσου Λαμπρινή το βραβείο «Κλειώ»

στην-χανιώτισσα-εικαστικό-καλλιτέχν-1338548

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Μακεδονίας Θράκης σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε το live streaming αφιέρωμά μας στον ΣΤΕΡΓΙΟ ΖΥΓΟΥΡΑ, απονέμοντάς του το βραβείο ΚΛΕΙΩ την Κυριακή, 17:30-19:30, στην κοινότητά μας στο facebook (#esaienroi).

Το βραβείο Κλειώ καλλιτέχνησε η γνωστή Χανιώτισσα, εικαστικός καλλιτέχνης, Μποβιάτσου Λαμπρινή (στέλεχος της Εσαεί εν Ροή), όπως παρομοίως καλλιτέχνησε και επιμελήθηκε τα βραβεία ΜΕΛΘΑΛΕΙΑ, ΕΥΤΕΡΠΗ και ΠΟΛΥΜΝΙΣ ΚΑΛΛΙΕΠΟΥΣΑ.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Μακεδονίας Θράκης εδώ και 13 πλέον χρόνια απονέμει διάφορα βραβεία, που φέρουν ονόματα Μουσών, για να τιμήσουμε καλλιτέχνες που είχαν όραμα πέρα από την προσωπική τους επαγγελματική ανάπτυξη και υπέρ της τέχνης τους ή της πολιτισμικής ανάπτυξης, προώθησης των καλλιτεχνικών επαγγελμάτων και κοινωνικής ευημερίας.

Το βραβείο ΚΛΕΙΩ, απονέμεται για να εξυμνήσει την ιστορία. Στην ελληνική μυθολογία η Κλειώ ήταν η Μούσα της Ιστορίας. Εγγυάται την πιστότητα του αρχικού λόγου, διατηρώντας την ενότητά του στο διηνεκές προφορικά ή γραπτά, εφόσον «η φωνή ομηρεύουσα», αυτή που καθίσταται όμηρος του γραπτού λόγου είναι και λιγότερο επισφαλής σε αλλοιώσεις προϊόντος του χρόνου. Ήταν κόρη του Δία και της Μνημοσύνης.

Ο βραβευόμενος καλλιτέχνης τιμάται για τη σημαντική του συνεισφορά ως ομηρικός συγγραφέας: με αφετηριακό σημείο τη μουσική παιδεία και τέχνη, καταλήγει στην εσωτερική αναζήτηση και αναστοχασμό μέσω της συγγραφικής του καριέρας. Εδώ και δεκαπέντε χρόνια έχει αφιερώσει τη ζωή του στη διερεύνηση ανεξιχνίαστων πτυχών της Ελληνικής Ιστορίας αναδεικνύοντας συγκεκριμένες ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις περί της ΕΛληνικής Επανάστασης. Η προσφορά του είναι μοναδική, τόσο αναφορικά το σθένος και τη διαρκή αναζήτηση, αποτελώντας πρότυπο μίμησης στον τομέα της διερευνητικής μάθησης και του επιστημονικού λόγου, σημαντική προσωπικότητα αφύπνισης του ελληνικού πνεύματος και ανιδιοτελής υπηρέτης της ανάπτυξης της μουσικής τέχνης και της καλλιτεχνικής παιδείας.

ΕΔΩ μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα του αφιερώματος.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook