Στην Αυστραλία δεν μπορούν να τρώνε… όσα αυγά θέλουν

στην-αυστραλία-δεν-μπορούν-να-τρώνε-ό-1504676

Τα αυγά έχουν γίνει στην Αυστραλία το τελευταίο των ειδών που έχουν επηρεαστεί από τα διάφορα -γνωστά και άλλα- προβλήματα. Στα πρωινά σερβίρεται ένα αυγό, αντί για δυο και σούπερ μάρκετ δεν επιτρέπουν την πώληση περισσότερων από δυο καρτελών, ανά άτομο.

Σύμφωνα με το Australian Eggs καθημερινά καταναλώνονται 16.9 εκατομμύρια αυγά. Τα ελευθέρας βοσκής αντιστοιχούν στο 47%, με τους νόμους να έχουν υποχρεώσει τους παραγωγούς να περάσουν σιγά σιγά όλοι σε αυτήν τη μέθοδο που το χειμώνα παρουσιάζει μείωση ποσοτήτων (λόγω των λιγότερων ωρών ηλιακού φωτός και των πιο ακραίων καιρικών συνθηκών).

Συνήθως οι παραγωγοί ικανοποιούσαν τις απαιτήσεις. Παρ’ όλα αυτά, στην πανδημία η ζήτηση από εστιατόρια και καφέ μειώθηκε και αυξήθηκε η οικιακή, με συνέπεια οι καθ’ ύλην αρμόδιοι να μην μπορούν να εκτιμήσουν (προβλέψουν) τις ποσότητες που έπρεπε να καλύψουν.

Η βιομηχανία αυγών είναι ευέλικτη και προσαρμόσιμη – αλλά η συμβολή των οικονομικών και περιβαλλοντικών γεγονότων το 2022 έχει κάνει τα πράγματα δύσκολα. Οι παραγωγοί πια δέχονται και πιέσεις κόστους.

Όπως αναφέρει ο Flavio Macau, κοσμήτορας του School of Business and Law στο Edith Cowan University “η αύξηση ενός κοπαδιού ωοπαραγωγής διαρκεί περίπου τέσσερις μήνες. Ένα αυγό χρειάζεται περίπου τρεις εβδομάδες για να εκκολαφθεί. Υπό ιδανικές συνθήκες, οι νεοσσοί χρειάζονται άλλες 17 εβδομάδες για να είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν την ωοτοκία.

Κάθε αγρότης που ξεκίνησε αυτή τη διαδικασία τον περασμένο μήνα θα παράγει περισσότερα αυγά μέχρι τον Δεκέμβριο. Αλλά τότε θα είναι καλοκαίρι, όταν δεν θα χρειαστούν 20% περισσότερες κότες για να καλύψουν τη χειμερινή ύφεση”.

news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook