Στην Αθήνα ο Σημανδηράκης για τα νέα σχολεία μέσω ΣΔΙΤ

στην-αθήνα-ο-σημανδηράκης-για-τα-νέα-σχ-959424

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα για τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) Νίκο Ματζούφα, θα έχει την επόμενη Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, σχετικά με την προγραμματισμένα έργα που είναι σε εξέλιξη και αφορούν στη δημιουργία 8 νέων σχολικών μονάδων και την ανακατασκευή του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας των Λαών-ενοποίησής του με τον Δημοτικό Κήπο Χανίων.

Την αποκάλυψη έκανε ο αντιδήμαρχος Παιδείας Αντώνης Βαρδάκης στον Super FM 89.6 (δείτε ΕΔΩ), ο οποίος μαζί με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Ξανθουδάκη θα παραστούν μαζί με τον δήμαρχο στη συνάντηση, για να ενημερωθούν για τις τρέχουσες εξελίξεις και την πορεία του project. Μάλιστα όπως τόνισε ο κ. Βαρδάκης, ο Γενικός Γραμματέας για τα ΣΔΙΤ θα επισκεφθεί και τα Χανιά το αμέσως επόμενο διάστημα, όπου θα παραθέσει και ευρεία ενημέρωση για το θέμα, ενώ θα εξηγήσει και την πορεία του έργου.

Αλλαγές στα 8 νέα σχολεία μέσω ΣΔΙΤ

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας ωστόσο, αναφέρθηκε σε αλλαγή των σχεδίων που αφορούν τον τύπο των σχολείων που θα στεγαστούν στα κτίρια αυτά, αφού «οι περιοχές έχουν πλέον άλλες ανάγκες σε σχέση με το 2016 που ξεκίνησε η διαδικασία», όπως είπε χαρακτηριστικά. Η δημοτική αρχή εξετάζει το ποια σχολεία θα γίνουν που και βάσει των συνθηκών κορεσμού που επικρατούν στην περιοχή.

Τα οικόπεδα πάντως, σε κάθε περίπτωση έχουν αγοραστεί σε Παρηγοριά, Κλαδισσό, Σόδυ, Καθιανά, Καλυκά, Λίμνη Τσόντου όπου αναμένεται να γίνει η κατασκευή, ενώ σε Περιβόλια και Χωραφάκια, η κατασκευή των μονάδων θα γίνει πλησίον των ήδη υπαρχόντων σχολικών κτιρίων.

Επίσης ο κ. Βαρδάκης ανάφερε το πόσο σημαντικό είναι το ότι για 25 χρόνια ο ανάδοχος θα έχει την ευθύνη της συντήρησης των κτιρίων, ειδάλλως θα πιστώνεται πρόστιμο στην αποπληρωμή του, υποχρέωση που αποτελεί «ανάσα» για τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Χανίων, που θα έχουν την ευκαιρία να μελετήσουν μακροπρόθεσμα την ένταξη των νέων σχολείων στην αρμοδιότητά τους.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook