Στην Αθήνα και η Μπριζίτ Μακρόν: Μαζί με την Μαρέβα Μητσοτάκη και την Μ. Βαρδινογιάννη στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Ελπίδα»

στην-αθήνα-και-η-μπριζίτ-μακρόν-μαζί-με-1284453

Η Μπριζίτ Μακρόν συνοδεύει τον Γάλλο πρόεδρο κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, η οποία έχει ως κύριο σκοπό τη συμμετοχή στη σύνοδο των χωρών του ευρωπαϊκού νότου EUMED 9.

Η Σύνοδος Κορυφής στο ΚΠΙΣΝ δεν προέβλεπε την παρουσία των συζύγων των ηγετών των χωρών του νότου, έτσι, η Μπριζίτ Μακρόν ακολούθησε το δικό της πρόγραμμα στην Αθήνα καθώς επισκέφτηκε την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β.Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ».

Όπως φαίνεται σε σχετική ανάρτηση του συλλόγου «Ελπίδα», η Μπριζίτ Μακρόν συνοδευόταν από την σύζυγο του Έλληνα πρωθυπουργού, Μαρέβα Μητσοτάκη, με τις δύο κυρίες να γίνονται δεκτές στη Μονάδα από την Μαριάννα Βαρδινογιάννη και τον κοινό Διοικητή των Νοσοκομείων Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και «Π.&Α. Κυριακού» κύριο Μανώλη Παπασάββα.

Τα παιδιά της Ογκολογικής Μονάδας είχαν ετοιμάσει χειροτεχνίες για τις δύο κυρίες αφιερωμένες στη διαχρονική φιλία ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γαλλία, τις οποίες τους παρέδωσε εκ μέρους των παιδιών η κυρία Βαρδινογιάννη.

Βαρδινογιάννη: «Μπορώ να (την) αποκαλώ «αγαπημένη φίλη»»

Μιλώντας στα γαλλικά υποδεχόμενη την Μπριζίτ Μακρόν, η κυρία Βαρδινογιάννη είπε: «Είναι μεγάλη τιμή και μεγάλη χαρά να σας υποδεχόμαστε σήμερα στην Ογκολογική μας Μονάδα. Η παρουσία της Πρώτης Κυρίας της Γαλλικής Δημοκρατίας κυρίας Μπριζίτ Μακρόν, την οποία έχω την μεγάλη τιμή να μπορώ να αποκαλώ «αγαπημένη φίλη» αποτελεί μια σπουδαία στιγμή στην ιστορία της ΕΛΠΙΔΑΣ…».

«Η κυρία Macron είναι μια πραγματική φίλη της χώρας μας και με τη στάση και το παράδειγμά της ενισχύει τους ιστορικούς δεσμούς φιλίας που συνδέουν την Ελλάδα και την Γαλλία. Αγαπημένη μου Brigitte, από τα βάθη της καρδιάς μου σε ευχαριστώ για την σημερινή σου παρουσία στο πλευρό των παιδιών της ΕΛΠΙΔΑΣ και των οικογενειών τους. Τα λόγια είναι φτωχά για να εκφράσω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη και τη συγκίνησή μου που βρίσκεσαι σήμερα μαζί μας» συμπλήρωσε η κα. Βαρδινογιάννη.

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook