Στην Αθήνα για τον «Ευτυχισμένο Όσκαρ» ο Ρούπερτ Έβερετ

στην-αθήνα-για-τον-ευτυχισμένο-όσκαρ-773196

Στην Αθήνα έφτασε ο Βρετανός ηθοποιός, Ρούπερτ Έβερετ, στο πλαίσιο της avant premier της νέας ταινίας του «Ευτυχισμένος πρίγκιπας», το Σάββατο 24 Νοεμβρίου.

Η ταινία που πραγματεύεται τα χρόνια της εξορίας του σπουδαίου Ιρλανδού συγγραφέα Όσκαρ Ουάιλντ στη Γαλλία το 1897, τρία χρόνια πριν από το θάνατό του, ήταν ένα όνειρο δεκαετιών για τον 59χρονο Έβερετ, ο οποίος έχει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο, πέραν του σεναρίου και της σκηνοθεσίας.

Με παραπανίσια κιλά και… προγούλια δεν θυμίζει σε τίποτα τον γοητευτικό πρωταγωνιστή των ταινιών «Ο Βασιλιάς πρέπει να πεθάνει», «Ο γάμος του καλύτερού μου φίλου», «Η μηχανή της χαράς» και άλλες.

Στην ταινία, εκτός από τον Έβερετ, πρωταγωνιστούν οι Κόλιν Φερθ, Έμα Γουότσον, Κόλιν Μόργκαν, Έντουιν Τόμας, Τομ Γουίλκινσον. Η ερμηνεία του Βρετανού ηθοποιού, πάντως, έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές και φαντάζει ως φαβορί για Όσκαρ.

Ο «Ευτυχισμένος Όσκαρ», μία διεθνή συμπαραγωγή Γερμανίας, Βελγίου, Ηνωμένου Βασιλείου και Ιταλίας, θα προβληθεί στις αίθουσες για το κοινό την επόμενη Πέμπτη 29 Νοεμβρίου.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Σε ένα φτηνό ξενοδοχείο στο Παρίσι, ο Oσκαρ Oυάιλντ (Ρούπερτ Έβερετ) περνά τις τελευταίες στιγμές της ζωής του κι οι εικόνες του παρελθόντος ζωντανεύουν και τον μεταφέρουν σε άλλες εποχές. Κάποτε υπήρξε ο διασημότερος άνθρωπος στο Λονδίνο, ένας καλλιτέχνης που «σταυρώθηκε» από μια κοινωνία που αρχικά τον λάτρευε. Ηταν εκείνος ο εραστής που οδηγήθηκε στη φυλακή, αφέθηκε ελεύθερος, αλλά συνεχιζε μια καταστροφική πορεία ως τα τελευταία κεφάλαια της ζωής του.

Υπό το πρίσμα του θανάτου ο Οσκαρ αναστοχάζεται την αποτυχημένη προσπάθειά του να συμφιλιωθεί με την γυναίκα του Κόνστανς, την αναζωπύρωση της ολέθριας ερωτικής σχέσης του με τον Λόρδο Αλφρεντ Ντάγκλας και τον γεμάτο ζεστασιά και αφοσίωση Ρόμπι Ρος, ο οποίος μάταια προσπάθησε να τον σώσει από τον εαυτό του.

Από την Διέππη στην Νορμανδία, την Νάπολη και το Παρίσι, η ελευθερία για τον Οσκαρ Ουάιλντ είναι άπιαστο όνειρο κι εκείνος είναι πια ένας απένταρος περιπλανώμενος, παραγκωνισμένος από τους παλιούς γνωστούς του και αγαπημένος μιας παράξενης ομάδας παρανόμων και περιθωριακών, στους οποίους αφηγείται ιστορίες απ’ τα παλιά με το ασύγκριτο και ακούραστο πνεύμα του.

protothem.agr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook