Στην «αντιΜητσοτακική ψήφο» ακόμη και των συντηρητικών ψηφοφόρων στοχεύει ο Τσίπρας

στην-αντιμητσοτακική-ψήφο-ακόμη-κα-1693980

Με ένα μεγάλο κάλεσμα στους δημοκρατικούς πολίτες, όχι μόνο της προοδευτικής παράταξης, αλλά και στους ψηφοφόρους της ΝΔ, προκειμένου να ηττηθεί το καθεστώς Μητσοτάκη, κλείνει την προεκλογική εκστρατεία του ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε άνοιγμα προς όλες τις κατευθύνσεις του δημοκρατικού τόξου, με αιχμή την ανάγκη να υπάρξει κάθαρση για τις υποκλοπές και τιμωρία των υπευθύνων για τα Τέμπη. Και το μέτωπο αυτό αφορά από τους συντηρητικούς πολίτες που ανήκουν στην παράταξη της ΝΔ, έως τους ψηφοφόρους της αριστεράς, μα και τους προοδευτικούς ανθρώπους, τους οποίους κάλεσε να μην κρατούν ίσες αποστάσεις.

Με τη ρητορική αυτή, την οποία ξεδίπλωσε κατά την κεντρική ομιλία του σε μία μεγαλειώδη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να επαναφέρει την τελική ατζέντα της προεκλογικής αντιπαράθεσης σε θέμα μείζονος σημασίας για την κοινωνία, αλλά και να υπερκεράσει προβλήματα, όπως αυτό που προέκυψε με τις δηλώσεις Κατρούγκαλου και το οποίο εντέχνως διογκώνει η κυβερνητική προπαγάνδα.

Ταυτόχρονα ευελπιστεί ότι με την ανάδειξη των κρίσιμων θεμάτων, θα πετύχει τη συσπείρωση γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ της εκλογικής βάσης της κεντροαριστεράς, που παραδοσιακά κινητοποιείται την τελευταία στιγμή πριν τις κάλπες και συνήθως με αντιδεξιά κριτήρια και αντανακλαστικά. Στη συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση ωστόσο επιδιώκει και στα «αντιΜητσοτακικά» αισθήματα μέρους των παραδοσιακών ψηφοφόρων της ΝΔ.

«Θέλω να απευθυνθώ όχι μόνο στους προοδευτικούς πολίτες, θέλω να απευθυνθώ και στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας. Διαφωνούμε, αλλά τους σεβόμαστε. Και θέλω να τους ρωτήσω: Έχει σχέση αυτή η συμπεριφορά με τους δικούς σας κώδικες αξιών; Έχει σχέση με τις δικές σας αξίες, με τις αξίες της Παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής η συμπεριφορά ενός ανθρώπου που κρυφακούει από το Μαξίμου τους υπουργούς του και που προσβάλλει μ’ αυτόν τον τρόπο τους χαροκαμένους γονείς;» ήταν το πρώτο χαρακτηριστικό απόσπασμα από το κάλεσμα του κ. Τσίπρα.

Και τόνισε με νόημα απευθυνόμενος πάντα στους δημοκρατικού ευαίσθητους ψηφοφόρους της ΝΔ: «Σας ζητάει σήμερα να του δώσετε με την ψήφο σας οι συντηρητικοί πολίτες της Νέας Δημοκρατίας, τι; Συγχωροχάρτι. Γιατί; Για να ξεπλυθεί και να πράξει πολύ χειρότερα, τα επόμενα τέσσερα χρόνια, αναβαπτισμένος με τη δική σας συνενοχή. Και σας ρωτώ: Θα του κάνετε αυτή τη χάρη; Θα γίνετε συνένοχοι; Ας το σκεφτείτε δυο και τρεις φορές. Και για το καλό της Παράταξής σας, κυρίως όμως για το καλό της πατρίδας μας».

Απηύθυνε ταυτόχρονα κάλεσμα και «σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, που έχουν καταλάβει πόσο επιζήμιο είναι να έχουμε άλλα τέσσερα χρόνια κυβέρνηση Μητσοτάκη», όπως είπε.

«Τους καλώ να κρίνουν με βάση τη λογική. Μπορεί να έχουν τις επιφυλάξεις τους, ακόμη και τις διαφωνίες τους με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν μπορεί να μη καταλαβαίνουν ότι μόνο η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή μπορεί να διασφαλίσει ότι θα λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι του παρακράτους και ότι θα αφεθεί η δικαιοσύνη απερίσπαστη να δώσει δικαίωση για το έγκλημα των Τεμπών.

Εδώ λοιπόν δεν χωράνε ίσες αποστάσεις. Γιατί την Κυριακή δυο είναι τα πιθανά αποτελέσματα της κάλπης. Είτε πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, που σημαίνει δικαιοσύνη, είτε πρώτη η Νέα Δημοκρατία, που σημαίνει συγκάλυψη. Και είμαι βέβαιος για την απόφαση της μεγάλης πλειοψηφίας, των προοδευτικών, των δημοκρατικών πολιτών της πατρίδας μας! Είναι ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι για δικαιοσύνη για όλους. Είναι ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι δικαιοσύνη παντού».

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook