Στην αντεπίθεση οι ιερείς που φέρονται να εμπλέκονται στον βιασμό του19χρονου Χανιώτη – Τι λένε οι δικηγόροι τους

στην-αντεπίθεση-οι-ιερείς-που-φέροντα-1287290

Οι δικηγόροι των δυο ιερέων, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση βιασμού του 19χρονου με νοητική στέρηση, Χρήστος Μαρκογιαννάκης και Γιώργος Φραντζεσκάκης με κοινή ανακοίνωσή τους, κάνουν λόγο για «ντροπή και θλίψη, που προκαλούν οι αθλιότητες που κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό σε βάρος των δύο ιερωμένων πελατών μας».

Οι συνήγοροι των δυο ιερωμένων υποστηρίζουν επίσης,  ότι «η έρευνα είναι στο στάδιο της προκαταρτικής εξέτασης» και ότι οι «δύο ιερείς εφιστούν την προσοχή σε κάθε συκοφάντη που συνεχίζει να λασπολογεί».

Ακολουθεί η δήλωση των δυο δικηγόρων των ιερωμένων, Χρήστου Μαρκογιαννάκη και Γιώργου Φραντζεσκάκη:

«Μόνο ντροπή και θλίψη προκαλούν οι αθλιότητες που κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό σε βάρος των δύο ιερωμένων πελατών μας. Ντροπή για την ενορχηστρωμένη βιομηχανία λάσπης αλλά και θλίψη για την ελαφρότητα με την οποία υιοθετούνται και αναπαράγονται όσα τεχνηέντως και κατά παράβαση της μυστικότητας της προδικασίας, συστηματικά διαρρέουν.

Επειδή η κοινωνική ευαισθησία γύρω από το θέμα που οι κουκουλοφόροι συκοφάντες έχουν σκηνοθετήσει, είναι δικαιολογημένα πολύ μεγάλη, είμαστε υποχρεωμένοι για ενημέρωση των πολιτών να κάνουμε γνωστό ότι:

1) Η σχετική έρευνα ξεκίνησε μετά από αίτηση των δύο ιερέων προς τις Δικαστικές και Εισαγγελικές αρχές των Χανίων, με την οποία ζητούν την ταχεία διερεύνηση της υπόθεσης.

2) Η έρευνα είναι στο στάδιο της προκαταρτικής εξέτασης . Επομένως οι πληροφορίες που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας περί πιθανής προσωρινής κράτησης και περιοριστικών όρων των πελατών μας μόνο ως ανοησίες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν.

3) Ήδη για όσα συκοφαντικά και κακόβουλα διαδίδονται έχουν κατατεθεί μηνύσεις κατά παντός υπευθύνων.

Τέλος οι δύο ιερείς εφιστούν την προσοχή σε κάθε συκοφάντη που συνεχίζει να λασπολογεί. Η ιδιότητά τους επιβάλλει την συγχώρηση.

Εν προκειμένου όμως έχει θιγεί η τιμή και η υπόληψη και προ πάντων η ιεροσύνη τους σε τέτοιο βαθμό, που η δεδομένη μεγαλοψυχία τους δεν θα είναι ικανή να δεχθεί την οποιαδήποτε συγνώμη, που σύντομα γονυπετείς θα εκλιπαρούν οι συκοφάντες.

Θα γελάσει όποιος γελάσει τελευταίος.»

12 thoughts on “Στην αντεπίθεση οι ιερείς που φέρονται να εμπλέκονται στον βιασμό του19χρονου Χανιώτη – Τι λένε οι δικηγόροι τους

  1. Οι συνήγοροι υπεράσπισης θα έπρεπε να περιορίζονται αυστηρά και μόνο στα πραγματικά περιστατικά και στα νομικά δεδομένα της υπόθεσης όταν διατυπώνουν ανακοινώσεις στο πλαίσιο του υπερασπιστικού τους καθήκοντος. Επίσης, οφείλουν να διατυπώνουν τις όποιες ανακοινώσεις με τη σοβαρότητα και εγκράτεια που αρμόζει στο δικηγορικό τους λειτούργημα, αποφεύγοντας τα εκδικητικά υπονοούμενα, τις γραφικότητες και τις λεκτικές υπερβολές καθώς και φράσεις όπως το «θα γελάσει όποιος γελάσει τελευταίος», η οποία στερείται νοήματος.

  2. Κάποιοι άνθρωποι δεν αλλάζουν ποτέ ας το καταλαβουμε.οποτε είτε τους περιθώριοποιούμε είτε τους αφήνουμε να βρωμίζουν την κοινωνία.
    Η μόρφωση δε λέει τιποτα τελικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook