Στην ΑΝΕΚ LINES γιορτάζει με άρωμα Κρήτης και η Ένωση Κρητών Σελίνου Αττικής «η Έλυρος»

στην-ανεκ-lines-γιορτάζει-με-άρωμα-κρήτης-κ-997516

H ΑΝΕΚ LINES για τέταρτη συνεχή χρονιά, φιλοξένησε με μεγάλη επιτυχία την ετήσια εκδήλωση της ΕΝΩΣΗΣ ΚΡΗΤΩΝ ΣΕΛΙΝΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ «Η ΕΛΥΡΟΣ», την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στην “ναυαρχίδα” του στόλου της «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ». Η καθιερωμένη πλέον συνάντηση τιμήθηκε για μια ακόμα φορά από εκατοντάδες Κρητικούς που κάθε χρόνο γιορτάζουν μαζί την έναρξη του έτους με άρωμα Κρήτης και την ξεχωριστή φιλοξενία των ανθρώπων της ΑΝΕΚ LINES.

Η εκδήλωση φέτος ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του σπουδαίου συγγραφέα, δημοσιογράφου και λαογράφου Γιάννη Σκουλούδη, ο οποίος μέσα από δρώμενα που πάνω από όλα σέβονταν την παράδοση άφησε το δικό του αποτύπωμα στις συναντήσεις της Ένωσης και των Κρητών γενικότερα.

Κατά την έναρξη, ο Πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΚΡΗΤΩΝ ΣΕΛΙΝΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ «Η ΕΛΥΡΟΣ», καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και μεταξύ άλλων τόνισε: «Με μεγάλη χαρά βλέπω ότι και φέτος είμαστε όλοι εδώ για να γιορτάσουμε με ήχους και χρώμα παράδοσης. Οι ρίζες μας, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας,  είναι που μας ενώνουν και κρατούν άσβεστη την θύμηση της Κρήτης μέσα μας. Ευχαριστώ θερμά για μια ακόμα φορά την ΑΝΕΚ LINES που πάντα βρίσκεται στο πλευρό μας και στηρίζει τις εκδηλώσεις μας, με φροντίδα και μεράκι».

Εκ μέρους της ΑΝΕΚ LINES, o πλοίαρχος του «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» κάπτεν Απόστολος Αποστολάκης, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, με ευχές για τη νέα χρονιά & εξέφρασε την περηφάνια του που “Η ΑΝΕΚ για μία ακόμα φορά, γίνεται η φιλόξενη «γέφυρα» που ενώνει το νησί με την ηπειρωτική Ελλάδα, μεταφέροντας την Κρήτη και τις αρχές της σε κάθε ταξίδι, σε κάθε λιμάνι, στηρίζοντας ως αρωγός δράσεις που σέβονται την παράδοση και τον πολιτισμό”.

Το κέφι απογείωσαν σε κρητικούς ρυθμούς τα παραδοσιακά χορευτικά της «Πολιτιστικής Ένωσης Κρήσσες» με τις χαρακτηριστικές πανέμορφες αυθεντικές τοπικές φορεσιές

Οι προσκεκλημένοι που παρευρέθηκαν στο «ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» της ANEK LINES, απήλαυσαν την περίφημη κρητική φιλοξενία της εταιρείας, πεντανόστιμα παραδοσιακά τοπικά εδέσματα, διασκέδασαν, χόρεψαν και αντάλλαξαν θερμές ευχές για την χρονιά που μόλις ξεκίνησε.

Για μία ακόμη χρονιά τα πλοία της ΑΝΕΚ έγιναν ο φιλόξενος τόπος συνάντησης για τους Κρήτες και τους φίλους της Κρήτης. Για μία ακόμη χρονιά στα πλοία της ΑΝΕΚ αντήχησαν παραδοσιακά ακούσματα του τόπου και πλημμύρισαν με αρώματα από αυθεντικές ελληνικές – κρητικές γεύσεις. Για μία ακόμα φορά η ΑΝΕΚ ενώνει την Κρήτη με όλο τον κόσμο, διατηρώντας ζωντανά τα ήθη τα έθιμα και την παράδοση του τόπου, που περνάνε από γενιά σε γενιά.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook