Στην αναβίωση κλασικών αυτοκινήτων συμβάλει η ηλεκτροκίνηση

στην-αναβίωση-κλασικών-αυτοκινήτων-σ-958383

Τα κλασικά αυτοκίνητα αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια στην ιστορία του αυτοκίνητου. Πρόκειται για μοντέλα τα οποία κυκλοφόρησαν πριν από αρκετές δεκαετίες και ήταν οι προπομποί των σημερινών μοντέλων σε όλους τους τομείς της αυτοκίνησης.

Διορατικοί σχεδιαστές και μηχανικοί δημιούργησαν την βάση για να εξελιχθεί το αυτοκίνητο και όλα τα συστήματα του.

Τώρα η ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης και οι δυνατότητες των ηλεκτρικών κινητήρων, συμβάλουν στην αναβίωση μοντέλων που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στις δραστηριότητές του ανθρώπου.

Η προσπάθεια περιλαμβάνει και την αναβίωση του δημοφιλούς μοντέλου Type 2 της Volkswagen.

Το Volkswagen Type 2, γνωστό επίσημα (ανάλογα με τον τύπο του αμαξώματος) ως Transporter, Kombi ή Microbus ή ανεπίσημα, ως λεωφορείο (US) ή Camper (UK), είναι το δεύτερο μοντέλο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Προήλθε από το πρώτο μοντέλο της Volkswagen, το Type 1(Beetle).

Η επιτυχία του στην αγορά, είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια νέα κατηγορία αυτοκινήτων. Τη δεκαετία του 1960, στις Ηνωμένες Πολιτείες, κυκλοφόρησαν οι ανταγωνιστές του, Ford Econoline, Dodge A100 και Chevrolet Corvair 95 Corvan.

Στην Ευρώπη, ο ανταγωνισμός περιελάβανε το Citroen H Van( 1947-1981), Renault Estafette (1959-1980) και το Ford Transit ( 1953-1965).

Οι Ιάπωνες κατασκευαστές κυκλοφόρησαν επίσης παρόμοια οχήματα, όπως το Nissan Caravan, το Toyota LiteAce και το Subaru Sambar.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook