Στιγμιαίος καφές: Ό,τι καλύτερο αν είσαι σε δίαιτα!

στιγμιαίος-καφές-ότι-καλύτερο-αν-είσα-1063441

Μία καλή απορία μόλις λύθηκε

Ας διαλευκάνουμε όλους τους μύθους γύρω από τον καφέ. Είναι αλήθεια πως δεν πρέπει να πίνουμε στιγμιαίο καφέ όταν κάνουμε δίαιτα; Και ποιος το λέει αυτό; Μήπως είναι απλά μία φήμη;

Τελικά, έχει θερμίδες; Είμαστε σίγουροι πως ο στιγμιαίος καφές δεν κάνει να καταναλώνεται όταν είμαστε σε δίαιτα; Είναι σωστό αυτό; Τελικά, τι «τρέχει» με τον καφέ; Πόσες θερμίδες έχει; Μπορώ να τον καταναλώνω ενώ κάνω δίαιτα; Είναι μερικές από τις απορίες που έχουμε καθημερινά.

Ο κλασικός καφές, όπως ο στιγμιαίος καφές, είτε με τη μορφή ζεστού (νες) είτε κρύου ροφήματος (φραπέ), έχει μηδενική θερμιδική αξία και περιεκτικότητα σε λιπαρά. Αυτό είναι γεγονός αποδεδειγμένο.

Με την προσθήκη κρέμας, σαντιγί, ζάχαρης, σιροπιού, ζαχαρούχου γάλακτος εκτοξεύονται οι θερμίδες του καφέ. Μόνο τότε δεν πρέπει να πίνουμε καφέ. Σκέτος καφές είναι μια χαρά.

Μπορώ να καταναλώσω στιγμιαίο καφέ, ενώ κάνω δίαιτα; Εδώ είναι λοιπόν η απορία. Οι διατροφικοί μύθοι γύρω από τον καφέ, την επίδραση του στον μεταβολισμό και κατ’ επέκταση στο σωματικό μας βάρος έχουν προκαλέσει σημαντική σύγχυση.

Ο στιγμιαίος καφές έχει πολλαπλά οφέλη για τη σωματική και την πνευματική υγεία, καθώς επίσης μπορεί να συμβάλλει στο αδυνάτισμα.

Δες εδώ τι ακριβώς πρέπει να κάνεις αν πίνεις καφέ και είσαι σε δίαιτα:

  • Σε αυτό συμβάλλει κατά κύριο λόγο η καφεΐνη, η οποία επιταχύνει το μεταβολισμό και τον διατηρεί υψηλό για τις επόμενες 3 ώρες μετά την κατανάλωση καφέ.
  • Η καφεΐνη μεταβολίζεται με διαφορετική ταχύτητα στα δύο φύλα, παρουσιάζοντας μεγαλύτερη ταχύτητα στις γυναίκες (κατά 25 %) συγκριτικά με τους άνδρες.
  • Επιπρόσθετα, η καφεΐνη βοηθά στη λιπόλυση, καθώς μειώνει την παραγωγή ενός ενζύμου (φωσφοδιεστεράση) που αυξάνει την αποθήκευση λίπους.
  • Η θετική επίδραση του στιγμιαίου καφέ στο μεταβολισμό, ενισχύεται επιπλέον από την υψηλή του περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, που μπορούν να συμβάλλουν στην αργή απορρόφηση των υδατανθράκων, βελτιώνοντας την ινσουλινοευαισθησία και αυξάνοντας το αίσθημα κορεσμού για μεγαλύτερο διάστημα.

Πηγή: ratpack.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook