Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ τους «γαλάζιους» εμβολιασμούς στη Θεσσαλονίκη

στη-βουλή-φέρνει-ο-συριζα-τους-γαλάζι-1167210

Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ το θέμα με τους παράτυπους και εκτός σειράς εμβολιασμούς σε δύο ιδρύματα της Θεσσαλονίκης. Ερώτηση κατέθεσε η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προς τον υπ. Εργασίας για τον παράτυπο εμβολιασμό στελεχών της ΝΔ και συγγενών τους παίρνοντας την σειρά από άτομα με αναπηρία που είχαν ως αποτέλεσμα την παρέμβαση της Δικαιοσύνης αλλά και την καρατόμηση της αντιδημάρχου Παιδείας Δήμητρας Ακριτίδου και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δρόσου Τσαβλή. Οι τελευταίοι τέθηκαν και εκτός ΝΔ μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Όπως υποστηρίζει σε ερώτησή της το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τόσο η υπουργός όσο και η αρμόδια υφυπουργός αντί να την αποπέμψουν την πρόεδρο του ΚΠΠ Κεντρικής Μακεδονίας Βίκυ Νάκου και να ξεκινήσουν ΕΔΕ για το σκάνδαλο των γαλάζιων εμβολιασμών στη Θεσσαλονίκη  επιχειρούν να την καλύψουν με τη μέθοδο αποσιώπησης και παραποίησης ημερομηνιών. Είκοσι ένα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ΄όπως υπενθυμίζει η Κουμουνδούρου με ερώτησή τους από το Σεπτέμβριο του 2020 προς το υπουργείο εργασίας ζητούσαν τον έλεγχο από την αρχή διαφάνειας και παρέμβαση της αρμόδιας υφυπουργού για όργιο αδιαφάνειας, σπατάλης και εκτροχιασμού δαπανών με άλλοθι τον covid 19.

Δύο μήνες αργότερα (Νοέμβριο 2020) σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ η διοίκηση του ΚΠΠ Κεντρικής Μακεδονίας απέκρυψε αρχικά κρούσματα covid σε ωφελούμενους και εργαζόμενους, με αποτέλεσμα να υπάρξει τεράστια διασπορά 60 κρουσμάτων εντός των ιδρυμάτων του ΚΠΠ. Η υπόθεση της απόκρυψης απεκαλύφθη διότι δεν ειδοποίησε η διοίκηση τους γονείς δύο παιδιών που είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο και νοσούσαν.

«Ένα χρόνο αργότερα, τον Φεβρουάριο του 2021 αποκαλύπτεται το σκάνδαλο διότι η κ. Νάκου αναβάλλει τον προγραμματισμένο για τις 16 Φεβρουαρίου εμβολιασμό ατόμων με αναπηρία με επιστολή που στέλνει στους γονείς τους μία βδομάδα νωρίτερα ώστε να γίνει η δεύτερη δόση των εκτός σειράς εμβολιασθέντων. Η κ. Νάκου δηλώνει πάλι απούσα.

Μετά την παραίτηση από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβα της αντιδημάρχου Παιδείας, κας Ακριτίδου και του προέδρου του ΔΣ, κ. Τσαβλή, οι οποίοι αμφότεροι εμβολιάστηκαν παρατύπως, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την 26η  Φεβρουαρίου ζητάει εκ νέου την αποπομπή της κας Νάκου και τη διεξαγωγή έρευνας και ΕΔΕ.

Αντ’ αυτού η αρμόδια υφυπουργός, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου σε τηλεοπτική της συνέντευξη την 28η Φεβρουαρίου την καλύπτει πλήρως επιχειρώντας να κουκουλώσει το σκάνδαλο των παράτυπων εμβολιασμών και να προστατεύσει την κα  Νάκου, η οποία θεωρείται εκλεκτή του κ. Μητσοτάκη.  Η κα υφυπουργός ενώ επιχειρεί τη συγκάλυψη αυτού του σκανδάλου με την παραποίηση ημερομηνιών, παράλληλα ευθύνεται για τη διακοπή σχολικών γευμάτων την Δευτέρα 1η Μαρτίου σε 1266 σχολεία, που αφορούν 185.000 παιδιά ημερησίως.

Είναι η ΝΔ που εξαρχής λοιδορούσε τα σχολικά γεύματα ως «συσσίτια», τα είχε καταψηφίσει στη Βουλή και προσπαθούσε με διάφορους τρόπους να αποτρέψει την εφαρμογή αυτού του τόσο σημαντικού θεσμού στήριξης του παιδιού. Καλούμε την κα Μιχαηλίδου τώρα να συνεχίσει τα σχολικά γεύματα και να τα επεκτείνει με επιπλέον χρήματα για όλα τα παιδιά του δημοτικού και γυμνασίου»

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός

Ήταν εν γνώση του ο εκτός προτεραιότητας και προγραμματισμού εμβολιασμός στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής  Μακεδονίας, ατόμων που δεν ανήκουν στο δυναμικό του; Πόσα άτομα εκτός Κέντρου αφορούσε, ποια πολιτικά και αυτοδιοικητικά στελέχη εμβολιάστηκαν; Ποια μετακλητά πρόσωπα από διοίκηση φορέων και ποια συγγενικά τους πρόσωπα ή συνεργάτες; Πότε ενημερώθηκε  για την παράβαση αυτή και σε ποιες ενέργειες προέβη; Πόσα και ποια άτομα εκτός του δυναμικού του Κέντρου (εργαζόμενοι και ωφελούμενοι) εμβολιάστηκαν την 1η δόση και πόσα τη 2η δόση, παίρνοντας τη θέση ατόμων εξυπηρετούμενων από το Κέντρο;

Θα ζητήσει την παραίτηση της προέδρου και του ΔΣ καθώς και κάθε υπευθύνου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, που εμπλέκεται στο γεγονός; Έχει διαταχθεί ΕΔΕ για το περιστατικό;

Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να επαναλειτουργήσει άμεσα ο θεσμός των σχολικών γευμάτων που είναι εξαιρετικά απαραίτητος σήμερα;

Πηγή: topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook