Στη μάχη με τις φωτιές στη Βόρεια Ελλάδα πυροσβέστες από την Κρήτη – Αποχωρούν από την Πάρνηθα

στη-μάχη-με-τις-φωτιές-στη-βόρεια-ελλάδ-1751727

Μαίνονται οι φωτιές στη Βόρεια Ελλάδα. Η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 19 Αυγούστου συνεχίζει να καίει μέχρι και σήμερα, έχοντας ενεργές εστίες περιμετρικά των καμένων εκτάσεων.

Η κατάσταση που επικρατεί σε περιοχές της χώρας είναι ανεξέλεγκτη με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη στην Εύβοια για πάνω από 10 ημέρες, την ώρα που νέες εστίες φωτιάς εκδηλώνονται σε κατά τόπους περιοχές. Μεγάλος αντίπαλος των πυροσβεστικών δυνάμεων οι άνεμοι, οι οποίοι δυνάμωσαν τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr για την ενίσχυση των δυνάμεων, στη Βόρεια Ελλάδα κατευθύνονται οι πυροσβέστες της Κρήτης, που στις 23 Αυγούστου μετέβησαν προς την Αττική για να συνδράμουν στην Πάρνηθα. Στο μεταξύ, οι πληροφορίες ανέφεραν πως δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη αν οι πυροσβέστες πάνε στον Έβρο ή επιχειρήσουν σε άλλες περιοχές που ξεσπούν συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Υπενθυμίζεται πως νησί έστειλε 8 υδροφόρα οχήματα και 1 όχημα μεταφοράς προσωπικού, με 35 πυροσβεστικούς υπάλληλους. Επίσης μετέβησαν και 2 ομάδες τις 3ης ΕΜΟΔΕ με 17 υπαλλήλους και 1 όχημα μεταφοράς προσωπικού. Συνολικά 10 οχήματα και 53 άντρες.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook