Στη χώρα του Πίτερ Παν

στη-χώρα-του-πίτερ-παν-1049934

Πέρασε ένας χρόνος από την στιγμή που η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανέλαβε την εξουσία και σαν λαός σίγουρα μάθαμε πολλά. Όσοι ψήφισαν την ΝΔ πιστεύοντας ότι έχουν να κάνουν με έναν Ευρωπαίο πολιτικό που θα φέρει μια νέα πνοή στην χώρα σίγουρα σήμερα αναρωτιούνται αν είναι στο σωστό κόμμα. Όσοι δεν ψήφισαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχουν πλέον την βεβαιότητα ότι η δεξιά δεν αλλάζει στην Ελλάδα. Φυσικά υπάρχουν και αυτοί που αν ήξεραν ότι θα ακολουθήσει τέτοια συντηρητική ,αυταρχική πολιτική απέναντι στην κοινωνία ίσως και να τον είχαν ψηφίσει.

Ανεξάρτητα πάντως από το τι ψήφισαν οι έλληνες ψηφοφόροι το σίγουρο είναι ότι όλοι βρεθήκαμε σε μια νέα πραγματικότητα και είδαμε να γίνονται πράγματα για μας χωρίς εμάς …. Και το σίγουρο είναι ότι το επόμενο διάστημα θα δούμε ακόμα περισσότερα στον τομέα της οικονομίας αν και λίγοι έχουν αντιληφθεί ότι για το κακό μας το ριζικό δεν φταίει μόνο ο κορονοιός αλλά και η πολιτική που εφάρμοσε και εφαρμόζει η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία , καθώς η οικονομία καλπάζει με υφεσιακούς ρυθμούς από τον Οκτώβριο του 2019.

Με βασικό όπλο την επικοινωνία και κρατώντας από το … δεξί «χέρι» το μεγαλύτερο κομμάτι των ΜΜΕ κατάφερε να φτιάξει μια φανταστική χώρα , την χώρα του… «Πίτερ Παν», όπου το παρακράτος της ΕΥΠ δεν ασχολείται με τους εξωτερικούς εχθρούς της χώρας αλλά με τα κόμματα που είναι δημοκρατικά εκλεγμένα και βρίσκονται στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Στις μέρες που περάσαμε με αυτή την κυβέρνηση διαπιστώσαμε τι πάει να πει απόλυτη αλαζονεία της εξουσίας . Η αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρε καταπατώντας κάθε ανθρώπινο και συνταγματικό δικαίωμα με το πρόσχημα της τήρησης της έννομης τάξης. Καμία συγνώμη στους αθώους συμπολίτες μας.

Παράλληλα ελέω μεταναστευτικού παρακολουθήσαμε τις εκκαθαρίσεις στα Εξάρχεια με καθημερινά επεισόδια τα οποία όμως πέρασαν στα χαμηλά της επικαιρότητας αφού ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης έκανε « καλά την δουλειά του». Ακόμα προσφυγομάνες με παιδιά γυρνούν στις πλατείες της Αθήνας προσπαθώντας να βρουν ένα καταφύγιο για να μείνουν.

Είδαμε τι πάει να πει πολιτική κωλοτούμπα με τις πλάτες των ΜΜΕ. Η κυβέρνηση χαιρέτησε με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο την συμφωνία των Πρεσπών και όμως οι πατριδολάτρες ψηφοφόροι της ΝΔ νομίζουν ακόμα ότι η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί την συμφωνία.

Διαπιστώσαμε πόσο υποκριτικά αντιμετωπίζουν στην κυβέρνηση τα θέματα της υγείας όταν από την μία καλούσαν τον κόσμο να χειροκροτήσει τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μέσα στην πανδημία και σήμερα εμφανίζονται να μη τους έχουν δώσει ούτε τις υπερωρίες τους.

Αντιληφθήκαμε πως μπορούν πολύ εύκολα τα εργασιακά μας δικαιώματα να γίνουν κουρελόχαρτο και πως ολόκληροι επαγγελματικοί κλάδοι μπορούν να ξεφτιλιστούν γιατί δεν κατάλαβαν τι πάει να πει το «σκοιλ ελικικου» … Ούτε λόγος φυσικά γι αυτούς που βρίσκονται πίσω από το σκάνδαλο…

Βρεθήκαμε μπροστά με μία πρωτοφανή στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση – στο θέμα του κορονοιού -και σε μια ακόμη μεγαλύτερη εκφράσει αχαριστίας από την πλευρά της κυβέρνησης.

Παρακολουθήσαμε και παρακολουθούμε την κυβέρνηση να χρησιμοποιεί την ΕΥΠ προκειμένου να χτυπήσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όμως κάποια ΜΜΕ το θεωρούν θεμιτό και νόμιμο. Παρουσιάζουν τον Νίκο Παππά να καθοδηγεί την δικαιοσύνη και όταν οι τεχνικοί εμπειρογνώμονες τον δικαιώνουν ότι δεν έκανε κάτι τέτοιο κανείς δεν το παρουσιάζει.

Φέρνουν νόμο για τον έλεγχο των διαδηλώσεων και όμως το παρουσιάζουν σαν να παροτρύνουν τους πολίτες να κάνουν τον μεγάλο περίπατο της Αθήνας.

Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα έχουν γίνει στην χώρα μέσα σε ένα χρόνο. Το σοβαρότερο όμως είναι ότι ξεδιάντροπα η κυβέρνηση μας έτριψε στην μούρη πως θέλει να χειραγωγήσει τον τύπο -με οικονομικά διαφημιστικά πακέτα- ευελπιστώντας στην απόλυτη σιωπή του. Η λίστα Πέτσα μπορεί να βγει με τον εορτασμό του ενός χρόνου διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι ίσως το σημαντικότερο που έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση.

Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook