Στενή συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης με το Υπουργείο Παιδείας για όλα τα θέματα | Photos

στενή-συνεργασία-της-περιφέρειας-κρή-953689

Τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη επισκέφθηκε την Παρασκευή η Υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη σε μια συνάντηση κατά την οποία διαμορφώθηκαν οι άξονες συνεργασίας σε όλους τους τομείς που αφορούν την εκπαιδευτική διαδικασία στην Κρήτη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο κυβερνητικός βουλευτής Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Έφη Κουτεντάκη, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου Βαγγέλης Καρκανάκης. Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναφορά σε ζητήματα που αφορούν την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθώς και ζητήματα της τριτοβάθμιας όπως η ανάπτυξη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και η λειτουργία των νέων τμημάτων. Ακόμα, τέθηκαν ζητήματα συνεργασίας στις εκπαιδευτικές υποδομές και σημειώθηκε η συνδρομή της Περιφέρειας Κρήτης στο σημαντικό έργο των νέων φοιτητικών εστιών που θα γίνουν.

Η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης παρέδωσε μικρό υπόμνημα στην Υφυπουργό στο οποίο καταγράφονται σειρά δράσεων της Περιφέρειας, ενώ η κα Κουτεντάκη αναφέρθηκε και σε προγράμματα στα οποία πρωτοπορεί η Περιφέρεια Κρήτης όπως η συμβουλευτική (mentoring) στα σχολεία μέσα από το πρόγραμμα tipping point. Η Αντιπεριφερειάρχης πρόκειται να συναντηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα με την Υφυπουργό για να εξειδικευθεί το πλαίσιο συνεργασίας στα θέματα παιδείας.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook