Στελίνα Μαρινάκη: Η 16χρονη Χανιώτισσα τενίστρια που… καλεί σε προπόνηση τον Τσιτσιπά | Photos

στελίνα-μαρινάκη-η-16χρονη-χανιώτισσα-τ-1291880

Η Στελίνα Μαρινάκη θεωρείται μία από τις καλύτερες τενίστριες σε όλη την Ελλάδα και σίγουρα από τις κορυφαίες στην Κρήτη, ξεχωρίζοντας από πολύ μικρή ηλικία για το ταλέντο και τις ικανότητές της.

Η 16χρονη αθλήτρια που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στον ΟΑ Σούδας σημειώνει πως θαυμάζει τον Ρότζερ Φέντερερ και τον Στέφανο Τσιτσιπά, λέγοντας ότι θα ήταν πολύ καλό για την ίδια εάν είχε την ευκαιρία ν’ αντιμετωπίσει τον Ελληνα αθλητή σε κάποια προπόνηση!

Η Μαρινάκη μιλά για την πορεία της μέχρι τώρα στο τένις, λέει ότι το “δυνατό” της σημείο είναι το forehand και βάζει ως προτεραιότητα τα μαθήματά της, αφού, όπως λέει, την ενδιαφέρει ν’ ακολουθήσει τον κλάδο της υγείας.

Το athlitiko συνομίλησε με τη Στελίνα η οποία περιγράφει το τι έχει καταφέρει μέχρι σήμερα. Πόσα χρόνια ασχολείσαι με το τένις;

Ασχολούμαι 11 χρόνια, από την ηλικία των 5 ετών. Είναι κάτι που μ’ αρέσει πολύ, είναι ένας τρόπος ζωής για μένα. Είναι κάτι που νομίζω ότι δεν μπορώ να το σταματήσω ποτέ.

Ποιο είναι το ίνδαλμά σου; Υπάρχει κάποιος αθλητής που θαυμάζεις;

Πιο πολύ μ’ αρέσει ο Ρότζερ Φέντερερ και φυσικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Σαν γενικότερο όμως αθλητικό πρότυπο είναι ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Σε τι φάση βρίσκεσαι αυτή την περίοδο, τι στόχους κυνηγάς και τι θέλεις να πετύχεις στο τένις;

Τώρα είμαι στην κατηγορία των 16 ετών. Εχω πετύχει τους περισσότερους από τους στόχους που έχω θέσει, δηλαδή έχω πάει οκτάδα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, έχω βγει πρώτη σε Ε1, έχω πάρει αρκετά τουρνουά Ε2, μάλιστα και πριν από λίγες ημέρες πήρα την πρώτη θέση σε μονά και διπλά στο Ηράκλειο συγκεκριμένα όπου διεξήχθη το Ε2. Στόχος μου πιο πολύ για το μέλλον είναι ν’ αφοσιωθώ περισσότερο στα μαθήματα μου, παρ’ όλα αυτά θα συνεχίσω το τένις. Σαν στόχο θέτω περισσότερο το πανελλήνιο πρωτάθλημα το ερχόμενο καλοκαίρι.

Το τένις δείχνει άθλημα που είναι ιδιαίτερα… μαγνητικό γι’ αυτούς που παίζουν! Ισχύει και για σένα κάτι τέτοιο, το νιώθεις αυτό;

Ισχύει! Νιώθω σα να μπαίνω σ’ ένα γήπεδο και από ‘κει και πέρα είμαι αυτή που παίρνει τις αποφάσεις. Νιώθω κυρίαρχος μέσα στο γήπεδο…

Ποιο είναι το δυνατό σου σημείο;

Το δυνατό μου χτύπημα είναι κυρίως το forehand.

Πιστεύεις ότι χρειάζεσαι κάπου βελτίωση;

Πιστεύω ότι πάντα υπάρχει γενικά περιθώριο βελτίωσης εάν υπάρχει θέληση. Αυτό που προσπαθώ, είναι να βελτιώνομαι και να γίνομαι καλύτερη.

Βλέποντας τους Ελληνες αθλητές με την ευκαιρία ότι κατάφεραν ν’ ανελιχθούν, το ενδεχόμενο να δοκιμάσεις τις δυνατότητές σου στο εξωτερικό, είναι κάτι που σ’ ενδιαφέρει;

Θα ήταν μια πολύ καλή επιλογή για μένα, παρ’ όλα αυτά θα προτιμήσω ν’ ασχοληθώ περισσότερο με τα μαθήματα γιατί μου αρέσει ν’ ακολουθήσω τον κλάδο υγείας, οπότε δεν θ’ ασχοληθώ επαγγελματικά με το τένις.

Τα τελευταία χρόνια βρίσκεσαι στον ΟΑ Σούδας, πώς νιώθεις στον σύλλογο, είσαι καλά;

Mε τον προπονητή της Αντώνη Παπαγιαννάκη

Σε αυτόν τον Ομιλο είναι όλα πάρα πολύ καλά. Ο προπονητής μου, ο κ. Αντώνης Παπαγιαννάκης και η γυμνάστρια μου, η κα Μαρία Ριτζάκη μ’ έχουν βοηθήσει πάρα πολύ και σε αυτούς οφείλω ένα πολύ μεγάλο μέρος απ’ ό,τι έχω καταφέρει και τους ευχαριστώ πολύ.

Πώς θα σχολίαζες μέχρι τώρα την πορεία σου;

Ασχολούμαι από πολύ μικρή ηλικία. Γενικά όταν πρωτοξεκίνησα δεν φανταζόμουν πως θα πήγαινα σε τόσους αγώνες και θα έκανα τόσα ταξίδια σε όλη την Ελλάδα. Είμαι πολύ ευχαριστημένη για ό,τι έχω καταφέρει, παρ’ όλα αυτά συνεχίζω για να διεκδικήσω κι άλλες επιτυχίες.

Θεωρείς ότι το επίπεδο του τένις στην Ελλάδα έχει ομολογουμένως ανέβει τα τελευταία χρόνια; Είναι δηλαδή πιο οργανωμένα τώρα τα πράγματα σε σχέση με όταν ξεκίνησες;

Η αλήθεια είναι ότι το επίπεδο του τένις στην Ελλάδα έχει ανέβει λόγω του Τσιτσιπά και της Σάκκαρη και φαίνεται ξεκάθαρα ότι όλοι οι Ομιλοι κάνουν πιο σοβαρή και καλύτερη δουλειά σε όλους τους παίκτες.

Εάν είχες μπροστά σου τον Τσιτσιπά, που μας είπες ότι τον έχεις και σαν πρότυπο, τι θα του έλεγες, τι θα ‘θελες να μοιραστείς μαζί του;

Θα ‘θελα να τον ρωτήσω και αυτός πώς το βλέπει επειδή ξέρω ότι παίζει από πολύ μικρός επίσης. Θα τον ρωτούσα για το πώς νιώθει να φτάνει σχετικά τόσο γρήγορα και να βρίσκεται μέσα στο top-3 στην παγκόσμια κατάταξη.

Θα ‘θελες να τον αντιμετωπίσεις σε κάποια προπόνηση;

Ναι, αυτό θα ήταν πολύ καλό!

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook