Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Ερντογάν: Λάθος κίνηση η πρόσφατη επίσκεψη στα Βαρώσια

στέιτ-ντιπάρτμεντ-σε-ερντογάν-λάθος-κ-1138087

Η επίσκεψη του Προέδρου Ερντογάν την περασμένη Κυριακή στα κατεχόμενα Βαρώσια είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων όχι μόνο από την πλευρά της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά και από αρκετούς Ευρωπαίους αξιωματούχους, ενώ για πρώτη φορά μετά από τόσες μέρες και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «εμμέσως» εξέφρασε την δυσαρέσκειά του.

Πηγές εντός του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών κάνουν λόγο για «βήμα προς τη λάθος κατεύθυνση» αναφερόμενοι στο προκλητικό «σόου» του Τούρκου Προέδρου, που εν μέσω εντάσεων στην ανατολική Μεσόγειο, αποφάσισε να γιορτάσει την επέτειο «ίδρυσης» του ψευδοκράτους.

Όπως ανέφερε και η ανταποκρίτρια στην Ουάσινγκτον, Λένα Αργύρη, κύκλοι του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους για το πικνίκ Ερντογάν στην Αμμόχωστο και το άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής.

«Η πρόσφατη επίσκεψη του Ερντογάν στα Βαρώσια ήταν βήμα προς τη λάθος κατεύθυνση» ανέφερε πηγή του Στέιτ Ντιπάρτμεν, ενώ αναφορικά με το Κυπριακό, η ίδια πηγή ανέφερε: «Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν μια ολοκληρωμένη διευθέτηση για την επανένωση του νησιού ως διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία. Ανησυχούμε βαθιά με τη μονομερή απόφαση για το άνοιγμα, ήταν μια προκλητική και αντιπαραγωγική απόφαση».

Πηγή: onalert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook