Στέφανος Τσιτσιπάς: Είναι ο επόμενος Ρότζερ Φέντερερ;

στέφανος-τσιτσιπάς-είναι-ο-επόμενος-ρ-827712
@stefanostsitsipas98

Το 2016 ήταν η χρονιά που ο 18χρονος Στέφανος Τσιτσιπάς έβαλε την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη του αθλήματος, ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά, κατάφερε κάτι που κανένας Έλληνας τενίστας δεν είχε καταφέρει ως τότε· να μπει στους 100 κορυφαίους της παγκόσμιας κατάταξης ανδρών.

Το 2018 ξεκίνησε την πορεία του από τη θέση 91, αλλά κατάφερε να φτάσει στον τελικό της Βαρκελώνης και του Τορόντο έχοντας κάνει μεγάλα άλματα στη εξέλιξη και στο πλασάρισμά του στην παγκόσμια κατάταξη ανδρών, σύμφωνα με τους αναλυτές της bwin για τα ATP rankings του Στέφανου Τσιτσιπά. Στα τέλη Οκτωβρίου του 2018 στο τουρνουά της Στοκχόλμης, ο 20χρονος πια Τσιτσιπάς κέρδισε τον πρώτο του τίτλο ΑΤΡ και έγινε ο πρώτος Έλληνας που κατακτά πρωτάθλημα ATP στην ιστορία.

Σήμερα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στη 10η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και θεωρείται το μέλλον του τένις. Το παιχνίδι του είναι παρόμοιο με εκείνο του μεγάλου Ρότζερ Φέντερερ, τον οποίο κατάφερε να ανατρέψει στον τέταρτο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν φέτος τον Ιανουάριο, προκαλώντας σοκ.

Όπως υποστήριξε σε δηλώσεις του ο διευθυντής του τουρνουά του Ντουμπάι, Σαλάχ Ταχλάκ, «μπορεί ο Φέντερερ να μην σχεδιάζει να αποσυρθεί από το τένις ακόμα, αλλά όταν το κάνει, ο Τσιτσιπάς θα είναι ο διάδοχός του», αποκαλώντας μάλιστα τον Στέφανο «νέο Ρότζερ Φέντερερ». «Νομίζω ότι είναι ο επόμενος Ρότζερ, είναι το μέλλον», είπε χαρακτηριστικά ο Ταχλάκ στην εφημερίδα «Καλίτζ Τάιμς» και συνέχισε λέγοντας ότι, «Θα υπάρξει ένα μεγάλο κενό όταν αποσυρθούν ο Ρότζερ Φέντερερ, ο Ραφαέλ Ναδάλ, ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Άντι Μάρεϊ και ο Χουάν Ντελ Πότρο και τότε το τένις θα χρειαστεί νέα αστέρια όπως ο Τσιτσιπάς».

Άλλος ένας Έλληνας που διαπρέπει στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο ΝΒΑ, είναι και Γιάννης Αντετοκούμπο. Ο Greek Freak θριάμβευσε για μια ακόμη φορά ως ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς με 19 πόντους, 9 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 κλεψίματα και 2 κοψίματα, στα 28 λεπτά συμμετοχής του στον αγώνα εναντίον των Τορόντο Ράπτορς. Μάλιστα, σε ερώτηση δημοσιογράφων για την εκπληκτική πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά, o Γιάννης απάντησε ότι  «ο Τσιτσιπάς είναι πραγματικά φοβερός σε αυτό που κάνει και δεν έχει ταβάνι. Πιστεύω πως το 2020 ή το 2021 θα είναι στους κορυφαίους στο παγκόσμιο τένις και θα έχουμε ένα νέο Greek Freak, στο τένις αυτή τη φορά».

Ένας ακόμη από τους σημαντικούς ανθρώπους που μίλησαν για την επιτυχία του Στέφανου Τσιτσιπά ήταν και ο Πάτρικ Μουράτογλου, ιδιοκτήτης του Mouratoglou Tennis Academy και προπονητής της Σερένα Γουίλιαμς. Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το αν περίμενε να σημειώσει ο 20χρονος Έλληνας τενίστας μια τόσο μεγάλη επιτυχία στο Αυστραλιανό Όπεν, ο Μουράτογλου απάντησε: «Ναι και όχι. Στην πραγματικότητα, κανείς δεν πίστευε ότι όλα θα εξελίσσονταν τόσο γρήγορα. Από την άλλη πλευρά, ήμουν σίγουρος ότι θα γίνει ένας σπουδαίος τενίστας από τότε που ήρθε στην ακαδημία. Είμαι πεπεισμένος ότι έχει τεράστιες δυνατότητες και βέβαιος ότι ο Στέφανος θα φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο επειδή έχει την αποφασιστικότητα και τη νοοτροπία που χρειάζεται για να παίζει κανείς σε υψηλό επίπεδο και δουλεύει σκληρά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook