Stealthing: Η νέα, πολύ επικίνδυνη «μόδα» στο σεξ

stealthing-η-νέα-πολύ-επικίνδυνη-μόδα-στο-σεξ-526934

Τα τελευταία νέα της… κρεβατοκάμαρας δεν έχουν να κάνουν με μια καινούρια στάση ή κάτι ανάλογο. Είναι μάλλον ανησυχητικά και καθόλου πιπεράτα.

Το νέο, μη συναινετικό -το υπογραμμίζουμε αυτό- «τρεντ» στο οποίο αναφερόμαστε λέγεται «stealthing» και «εντοπίστηκε» σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Columbia Journal of Gender and Law. Σε αυτή, η αμερικανίδα δικηγόρος Alexandra Brodsky παραθέτει συνεντεύξεις με θύματα αυτής της μεθόδου, στις οποίες δηλώνουν πως αισθάνονται ότι έχει πληγεί η αξιοπρέπεια και η αυτονομία τους.

Ο όρος «stealthing» αφορά στην αφαίρεση του προφυλακτικού από τον άνδρα στη διάρκεια του σεξ, χωρίς τη συγκατάθεση της/του ερωτικής-ού συντρόφου του πράγμα που είναι επικίνδυνο όχι μόνο για τον προφανή λόγο.

Σύμφωνα με την κυρία Brodsky, η μη συναινετική αφαίρεση του προφυλακτικού στη διάρκεια του σεξ εκθέτει τα θύματα στον κίνδυνο μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης και της μόλυνσης με σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Αυτού του είδους η πράξη, αναφέρει η δικηγόρος, μετατρέπει το συναινετικό σεξ σε μη συναινετικό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται από νομικής πλευράς.

Η τάση δείχνει να εξαπλώνεται ολοένα και περισσότερο στον δυτικό κόσμο με τους φορείς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου… Και προσοχή. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ότι τον περασμένο Ιανουάριο, στην Ελβετία, ένας άντρας καταδικάστηκε για βιασμό, επειδή αφαίρεσε το προφυλακτικό στη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής χωρίς τη συναίνεση της συντρόφου του.

Πηγή: womenonly.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook