ΣτΕ: Συζητήθηκε η υπόθεση για το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών – Αναμένεται η απόφαση

στε-συζητήθηκε-η-υπόθεση-για-το-πρόστι-1438946

Στη μείζονα Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκε η υπόθεση που αφορά στο πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, μετά τη διαβίβαση από το Δημόσιο των στοιχείων που ζήτησε το δικαστήριο με προδικαστική απόφασή του, ανεξάρτητα εάν τα στοιχεία αυτά ήταν στατιστικά.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα (18.4.2022) η Ολομέλεια του ΣτΕ με προδικαστική απόφασή της ανέβαλε την έκδοση οριστικής απόφασης και κάλεσε τους συναρμόδιους υπουργούς να προσκομίσουν στοιχεία (τον λεγόμενο φάκελο), προκειμένου το δικαστήριο να συζητήσει και πάλι την υπόθεση και να εκδώσει την οριστική κρίση του.

Ποιοι έχουν προσφύγει

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο μεταξύ των άλλων έχουν προσφύγει ένας πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, δύο αρεοπαγίτες, ένας πρώην πρόεδρος Εφετών, δύο δικηγόροι, ένας γιατρός, ένας ιερέας, ένας συνταξιούχος εκπαιδευτικός, ιδιωτικοί υπάλληλοι, κ.λπ., οι οποίοι είναι άνω των 60 ετών.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία ο προσφεύγων δικηγόρος Νικόλαος Φραγκάκης ανέφερε ότι τα στοιχεία του Δημοσίου δεν απαντούν στα κρίσιμα σημεία του όλου θέματος και επισήμανε ότι το Δημόσιο οφείλει να σεβαστεί τους ηλικιωμένους οι οποίοι σε όλη τους τη ζωή έχουν προσφέρει.

Ο Πανεπιστημιακός καθηγητής Πάνος Λαζαράτος (συνήγορος ορισμένων εκ των προσφευγόντων), χαρακτήρισε ανεπαρκή τα στοιχεία που προσκόμισε το Δημόσιο, ενώ τόνισε ότι το μέτρο της επιβολής του προστίμου είναι ρατσιστικό και αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του.

Πηγή: in.gr

2 thoughts on “ΣτΕ: Συζητήθηκε η υπόθεση για το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών – Αναμένεται η απόφαση

  1. Είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ !! Αυτό είναι αρκετό και θα ακυρωθεί σίγουρα αν τέτοιο ! Τά υπόλοιπα χαρακτηριστικά του σαν ρατσιστικό, απάνθρωπο, εξωντοτικό, επικίνδυνο για την υγεία και την ζωή, εκδικητικό, και πρωτότυπο παγκοσμίως δεινουν το μέγεθος του ανθελληνισμού, μισανθρωπισμού, μνησικακίας, χαμηλής νοημοσύνης, ανικανότητας να στηθεί στο ύψος της θέσης που εκλέχθηκε από τον ίδιο το λαό που τρομοκρατησε με τέτοια κακία

  2. Ο/Η Ποτέ ξανά ΝΔ. Πρέπει να σβήσει με τους πολιτικούς της, αρκετά δολοφόνησε και έκαψε λαό και γη. λέει:

    Την επόμενη φορά πριν ψηφίσετε σκεφτειτε ποσο ανθέλληνας και μισάνθρωπος είναι αυτό το πολιτικό σκουπίδι ο μητσοτακης που χωρίς ενδοιασμό και δεύτερη θέση έθεσε την υγεία και την ζωή των συνταξιούχων σε κίνδυνον επειδή δεν ες κει αν το κεφάλι στις …εντολές του ! Πως είναι δυνατόν να υπαεχει στον πλανήτη λαός που να μην είχε ξεσηκωθεί και ανατρέψει τον πολιτικό σούργελο με τέτοια εκδικητικά και απάνθρωπα παράνομα μέτρα ενάντια στους γέροντες και γιαγιάδες ! Εμείς γιατί τον αφήνουμε ακόμα στην εξουσία ! Ποιός είναι αυτός που κάνει ότι δεν πιστεύει ότι αυτός ο μπαμπουίνος δολοφόνησε 25000 συναθρωπους μας με την ανικανότητα και το ανθελληνισμο του ? Τώρα με τα εκδικητικά αυτά παράνομα πρόστιμα ληστείες των ηλικιωμένων αμφιβάλετε ακόμα ότι σκότωσε 25000 συναθρωπους μας ? Ο λαός πρέπει να μην ξαναψηφίσει ποτέ κανενα καραγκιοζη που είχε και έχει σχέση με τη Νέα Δημοκρα5ια ! Όλοι τους το ίδιο προδότες και ανθελληνες και όλοι έχουν την ίδια ευθύνη με το σκουπίδι Μητσοτακη, ο Καραμανλής, ο Σαμαράς, όλοι τους που δεν μπήκαν μπροστά να υπερασπιστούν το λαό και την πατρίδα οταν η κοπ4ια μητσοτακης κατέστρεφε πατρίδα και λαό. Αυτοί το επέτρεψαν και κράτησαν στάση αναμονής για να μαζέψουν πάλι ψηφαλακια αργότερα πάνω στα πτώματα 25000 Ελλήνων και σε μια καμένη ερημωμένη Ελληνική γη που θα χρειαστεί 100 χρόνια να ξαναγίνει όπως ήταν οταν την έκαψε ο Γερμανόγλυφτης ανθελληνας προδότης μητσοτακης όπως ακριβώς έκανε και δοσιλογος αρχαιοκάπηλος προδότης πατέρας του !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook